" /> " /> " />

Tonåring attackerades med frätande syra

Publicerad 30 mars 2012 kl 08.11

Inrikes.En tonårspojke från villaområdet Tygelsjö vårdas på sjukhus för frätskador efter att ha fått en PET-flaska med frätande syra kastad på sig av ett ungdomsgäng när han besökte invandrartäta Lindeborg i Malmö.

Gilla artikeln på Facebook

Tonårspojken var inne på ICA i det invandrartäta bostadsområdet Lindeborg i Malmö under torsdagskvällen tillsammans med tre vänner. När de kom ut från butiken kom tre för dem okända ungdomar fram och slängde en PET-flaska med frätande vätska som exploderade vid deras fötter.

Under explosionen stänkte vätskan upp i ögonen på tonårspojken, som fick frätskador på hornhinnorna och fördes till sjukhus, enligt Ekot.

Gärningsmännen sprang snabbt ifrån platsen och ingen har gripits. Vad det var för slags vätska är ännu inte fastställt, skriver Sydsvenskan.

Troligen hatbrott
En kvinna från allmänheten berättar för PPPress att flera personer tidigare blivit rånade på samma ställe. Samma lilla nyhetssajt har också råkat skriva att brottsoffren kom från Tygelsjö, ett villaområde med i princip bara svenska invånare. Lindeborg å sin sida är invandrartätt och ligger nära Holma, där det nästan bara bor invandrare. Även närbelägna Kulladal har mycket invandrare.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Egentligen är de intoleranta personer som spelar toleranta. Svenskar måste våga stå upp mot "galenskapen" och rasistanklagelserna, enligt tv-profilen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Sverige påminner om Gorbatjovs Sovjet, enligt Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Forskare varnar: WHO underskattar faran med viruset. Coronaviruset tydligt mer smittsamt än WHO räknar med.0 

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art. Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0