" /> " /> " />

Tonåring attackerades med frätande syra

Publicerad 30 mars 2012 kl 08.11

Inrikes.En tonårspojke från villaområdet Tygelsjö vårdas på sjukhus för frätskador efter att ha fått en PET-flaska med frätande syra kastad på sig av ett ungdomsgäng när han besökte invandrartäta Lindeborg i Malmö.

Gilla artikeln på Facebook

Tonårspojken var inne på ICA i det invandrartäta bostadsområdet Lindeborg i Malmö under torsdagskvällen tillsammans med tre vänner. När de kom ut från butiken kom tre för dem okända ungdomar fram och slängde en PET-flaska med frätande vätska som exploderade vid deras fötter.

Under explosionen stänkte vätskan upp i ögonen på tonårspojken, som fick frätskador på hornhinnorna och fördes till sjukhus, enligt Ekot.

Gärningsmännen sprang snabbt ifrån platsen och ingen har gripits. Vad det var för slags vätska är ännu inte fastställt, skriver Sydsvenskan.

Troligen hatbrott
En kvinna från allmänheten berättar för PPPress att flera personer tidigare blivit rånade på samma ställe. Samma lilla nyhetssajt har också råkat skriva att brottsoffren kom från Tygelsjö, ett villaområde med i princip bara svenska invånare. Lindeborg å sin sida är invandrartätt och ligger nära Holma, där det nästan bara bor invandrare. Även närbelägna Kulladal har mycket invandrare.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0