Oscar Schau och hans maskerade kumpan tas på bar gärning av polisen vid SD-kvinnans hem.

Trakasserade SD-kvinna i hennes hem – nu har han fått jobb på SVT

Publicerad 8 mars 2021 kl 11.03

Media. Oscar Schau stoppades av polisen när han tillsammans med en maskerad vänsterextrem kumpan gjorde hembesök hos en SD-kvinna. Nu har Schau fått jobb som reporter på SVT.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider rapporterade i augusti 2014 om hur polisen ingrep mot Oscar Schau och hans kumpan sedan de åkt hem till en kvinnlig SD-politiker i Malmö.

Duon, som efter hembesöket anmäldes för hemfridsbrott och ofredande, var utsända av den vänsterextrema bloggen Inte rasist men (IRM) för att konfrontera kvinnan med invandringskritiska kommentarer som hon ska ha skrivit på sajten Petterssons blogg.

Sverigedemokraterna i Malmö skrev i ett pressmeddelande efter händelsen att en maskerad man och hans kumpan tog sig in på tomten och förföljde SD-kvinnan trots att hon vid flera tillfällen klart sagt nej till att prata med dem.

"Gårdagens händelse föregicks av att under sent på onsdagskvällen terrorisera med telefonuppringningar, både på politikerns tjänstetelefon, hemtelefoner och även sambons telefon", skrev SD.

Den idag 29-årige Oscar Schau har nu blivit anställd som reporter på SVT, där han bland annat bevakar dådet i Vetlanda.

En annan veteran från vänsterextrema IRM som gjort karriär inom etablissemanget är Simon Andersson, som år 2019 värvades av regeringskansliet som pressekreterare åt den dåvarande socialförsäkringsministern Annika Strandhäll (S). En annan vänsterextremist knuten till IRM, Axel Luo Öhman, dömdes nyligen för att ha hotat medarbetare på sajten Samhällsnytt med "nackskott".


Nyheter från förstasidan

Polisen släpper bild på Malmörånare

Polisen släpper bild. Mannen söks för ett fräckt rån som inträffade den 2 april 2021 utanför Centralstationen i Malmö.0 

Ekonominyheter

Svenskar lånar för att betala sina skulder

Hamnar sedan hos Kronofogden.. Låntagare löser små låneskulder med större lån, som nu hamnar hos Kronofogden0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.