"Transkollo" i Växjö – för barn upp till 12 år

Publicerad 24 augusti 2019 kl 12.37

Inrikes. Första så kallade "transkollot" för barn i Sydsverige arrangeras nu i helgen. Och det finns en åldersgräns. Bara barn upp till 12 år får delta, uppger SVT Småland.

Gilla artikeln på Facebook

Det är SVT Småland som rapporterar om "Transkollo" som i helgen arrangeras av "Transammans – förbundet för transpersoner och närstående".

Kollot uppges vara det första av sitt slag i Sydsverige. Tidigare har liknande kollon anordnats i andra delar av landet.

Enligt SVT har kollot också infört en övre åldersgräns, vilket innebär att barn över 12 år inte får medverka.

Transkollot ska ge barn som "funderar kring könsidentitet" möjlighet att träffa andra, skriver SVT. På kollot får barnen bland annat delta i "wokshops" om trans.

– Det är alltid jättestort intresse. Vi har 20 platser per kollo men det är alltid fler som vill vara med, säger ansvariga Jacko Nilsson till SVT Småland och påpekar att man fått säga nej till tio personer.

Under augusti, september och oktober kommer totalt tre "transkollon" genomföras, i Växjö, Västerås och Umeå.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0