Tre skjutningar senaste dygnet – en död

Publicerad 25 juli 2020 kl 10.32

Inrikes. Sedan klockan 20.30 på fredagen har det inträffat tre skjutningar i Sverige. Bland annat dödades en man i Örebro.

Gilla artikeln på Facebook

Under fredagskvällen och natten till lördag inträffade tre olika skjutningar i landet.

Det första larmet kom strax innan klockan 21 igår. Flera personer hade då ringt polisens ledningscentral om att de hört "flertalet smällar" i Norsborg i Botkyrka i Stockholm. På platsen hittade polisen skotthål i en port samt flera tomhylsor. Händelsen rubriceras som mordförsök.

Ett par timmar senare, vid 23-tiden, kom ett nytt larm från Södertälje. Där hade en man blivit skjuten i benet. Den skottskadade fördes till sjukhus och förhördes där av polisen. Polispatrullerna har även knackat dörr i området vid brottsplatsen. Ingen är gripen för dådet, som rubriceras som synnerligen grov misshandel.

Strax efter midnatt kom det tredje larmet, från Örebro. Där hade en 40-årig man blivit skjuten. Innan polis hann fram till platsen hade flera personer burit in den skadade mannen i en personbil och kört till akutmottagningen vid Universitetssjukhuset i Örebro, som polisen då spärrade av och bevakade. Mannen överlevde dock inte och händelsen rubriceras som mord. Anhöriga är underrättade, skriver polisen på sin hemsida. Förra veckan sköts en annan man ihjäl i staden, men det är ännu oklart om det finns något samband mellan morden.


Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0