Trump anklagas ha pressat Ukraina – slår tillbaka: "Fake news"

Publicerad 21 september 2019 kl 19.37

Utrikes. USA:s president Donald Trump anklagas nu för att ha försökt pressa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Men Trump menar att det är en påhittad "fake news"-historia.

Gilla artikeln på Facebook

I maj i år ville New Yorks tidigare borgmästare och Donald Trumps advokat Rudy Giuliani se en utredning av Joe Bidens påstådda intressekonflikter i Ukraina. Bakgrunden var en artikel i New York Times, där det sades att Biden, under sin tid som vicepresident under Barack Obama, ska ha pressat Ukraina att sparka sin riksåklagare.

Saken var den att Joe Bidens son, Hunter, tjänstgjorde i styrelsen för ett energibolag som åklagaren utredde innan han avskedades.

Men nu anklagas Trump och Giuliani för att försökt pressa Ukrainas president Volodymyr Zelensky att utreda misstankarna mot Bidens son, uppger The Wall Street Journal. Uppgifterna kommer från en anonym "visselblåsare".

Trump menar dock att anklagelserna bara är ännu ett desperat försök från media och Demokraterna att hetsa mot honom.

– Fake news-media och deras partner, det demokratiska partiet, vill hålla sig så långt borta från Joe Bidens krav om att den ukrainska regeringen skulle sparka en åklagare som utredde hans son, annars får de inte lika mycket pengar, skriver han på Twitter.

– Därför hittar de på en historia om mig och den helt lugna och rutinmässiga konversation som jag hade med Ukrainas nya president. Inget sades på något som helst felaktigt sätt. Men Bidens krav, å andra sidan, var en fullständig och total katastrof. Fake news-media vet detta men vill inte rapportera, fortsätter han.

Trump motståndare vill nu att hela konversationen med Zelensky offentliggörs.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0