Trump hyllas för första kongresstalet

Publicerad 1 mars 2017 kl 09.15

Utrikes. Donald Trumps första tal i kongressen gick hem i de amerikanska stugorna – hela 8 av 10 amerikaner hyllar presidentens tal.

Gilla artikeln på Facebook

"Donald Trump överraskade alla genom att vara värdig", skriver ett frustrerat Aftonbladet sarkastiskt och CNN noterar att närmare 80 procent av tv-tittarna var positiva till talet.

Under talet annonserade Donald Trump att han kommer att starta en ny amerikansk myndighet med namnet VOICE, som ska utläsas "Victims of Crime by Immigrants Engagement". Den nya brottsoffermyndigheten ska hjälpa amerikaner som på ett eller annat sätt har "utsatts för våld från invandrare" som kommit in under de senaste årens kritiserade invandringspolitik, där USA liksom Sverige har satsat på att öppna sina dörrar för män från tredje världen.

– Vi kommer att ge en röst åt de brottsoffer som har ignorerats av våra medier och som har tystats av våra stora intressegrupper, sade Donald Trump i sitt tal.

Trump ägnade avsevärd tid åt att hylla de anhöriga till två poliser och civilperson som alla dödats av illegala invandrare under Barack Obamas generösa politik.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.