USA-valet

Trump: Jag fick ett "vackert" brev från Putin

Publicerad 12 november 2016 kl 13.59
Av Mattias Albinsson

Utrikes. USA:s nyvalde president Donald Trump har fått ett "vackert" brev från Rysslands president Vladimir Putin, berättar han för Wall Street Journal.

Gilla artikeln på Facebook

Artikeln går aldrig in på brevets innehåll. Under den närmaste tiden planerar Trump att ringa upp Putin för ett första telefon­samtal. Han har emellertid inte haft någon kontakt med Kinas president Xi Jinping ännu, säger han.

Den stab Trump samlar runt sig inför maktskiftet tyder på att många neo­konservativa flockas runt honom. Enligt AP handlar det om lobbyister och etablissemangs­profiler som vill höja anslagen till militären, ta bort miljö­regleringar och privatisera välfärden.

– Han kör den här populistiska anti Wall street-kampanjen, och sedan vänder han sig till Wall street och lobbyister, säger vänster­ekonomen Dean Baker kritiskt.

Ett av Trumps vallöften var att satsa tusen miljarder skattedollar på omfattande infrastruktur­projekt under en tioårs­period. Shirley Ybarra, den kvinna som fått ansvaret för att tillse maktskiftet på transport­departementet, förordar istället att det privata näringslivet finansierar infrastruktur­projekt och får igen pengarna via vägtullar. Liknande skillnader mellan Trumps uttalade politik och den personal han tillsätter kan ses inom en lång rad områden.

Det återstår alltså att se om den nyvalde presidenten kommer leva upp till sitt löfte om att "dränera" det träsk som han anklagar Washington för att vara, eller om det snarare blir en återgång till en politik liknande den som George W. Bush förde.


Åtalet mot AFA

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.