Trump sätter stopp för "antirasistiska" kurser

Publicerad 6 september 2020 kl 08.43

Utrikes. USA:s president Donald Trump har beordrat federala myndigheter att sluta tvinga medarbetare att genomgå antivita så kallade mångfaldsutbildningar. Det rapporterar Post Millennial.

Gilla artikeln på Facebook

New York Post har tidigare uppmärksammat hur miljontals skattedollar i USA har gått till att träna myndighetsanställda i den vänsterextrema ideologin "kritisk rasteori".

Under förnedrande former har vita medarbetare på federala myndigheter tvingats medge sin påstådda rasistiska "skuld" och lära sig att rabbla mantran som att "i princip alla vita människor bidrar till rasism".

Nu vill president Donald Trump förbjuda den typen av kurser från att hållas. I ett dokument till myndigheterna skriver Vita huset att det har kommit till Trumps kännedom om att miljonbelopp spenderas på att sprida "antiamerikansk propaganda".

Myndigheterna beordras att identifiera alla typer av avtal man har som syftar till utbildningar i "kritisk rasteori" eller "vita privilegier". Detsamma gäller alla andra former av "propaganda" som lär ut att USA är ett "rasistiskt eller ondskefullt land" eller som pekar ut en specifik ras eller etnicitet som ondskefull eller rasistisk.

"Tiden har runnit ut för de skattefinansierade indoktrineringsutbildningar som bidrar till splittring och rasism", skriver Russ Vought, chef för Vita husets förvaltnings- och budgetbyrå, på Twitter.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

"Fantastiskt bra gjort" Fick hjälp av dottern att spåra skäggige nedskräparen.0 Plus

Ekonominyheter

FI inleder ärende mot skandalbanken – igen. Misstänks för brott mot marknadsmissbruksförordningen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

CHOCKBILDER: "Det är bortom förkrossande". Islamiska staten brände ned hotell i kändistäta semesterparadiset.0 Plus

Vetenskap

Partytricket "Dragon's Breath" kan spräcka din magsäck. Barn och unga stoppar flytande kväve i munnen.0 

Studie: Vanlig Alvedon ändrar din personlighet. Ökad riskbenägenhet, lägre empati...0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0