Trump sätter stopp för "antirasistiska" kurser

Publicerad 6 september 2020 kl 08.43

Utrikes. USA:s president Donald Trump har beordrat federala myndigheter att sluta tvinga medarbetare att genomgå antivita så kallade mångfaldsutbildningar. Det rapporterar Post Millennial.

Gilla artikeln på Facebook

New York Post har tidigare uppmärksammat hur miljontals skattedollar i USA har gått till att träna myndighetsanställda i den vänsterextrema ideologin "kritisk rasteori".

Under förnedrande former har vita medarbetare på federala myndigheter tvingats medge sin påstådda rasistiska "skuld" och lära sig att rabbla mantran som att "i princip alla vita människor bidrar till rasism".

Nu vill president Donald Trump förbjuda den typen av kurser från att hållas. I ett dokument till myndigheterna skriver Vita huset att det har kommit till Trumps kännedom om att miljonbelopp spenderas på att sprida "antiamerikansk propaganda".

Myndigheterna beordras att identifiera alla typer av avtal man har som syftar till utbildningar i "kritisk rasteori" eller "vita privilegier". Detsamma gäller alla andra former av "propaganda" som lär ut att USA är ett "rasistiskt eller ondskefullt land" eller som pekar ut en specifik ras eller etnicitet som ondskefull eller rasistisk.

"Tiden har runnit ut för de skattefinansierade indoktrineringsutbildningar som bidrar till splittring och rasism", skriver Russ Vought, chef för Vita husets förvaltnings- och budgetbyrå, på Twitter.


Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Styr målet – för att kunna ogilla. Video: Här slipper Swedbank svara på varför man stängt kontot, och får istället fortsätta slingra sig skriftligen.0 

Nya storstudiens slutsats om symtomen. "Då kan man utesluta andra orsaker än covid – med över 80 procents säkerhet."0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0