Trump: Tror jag vet vem som låg bakom 9/11

Publicerad 18 juni 2019 kl 00.32

Utrikes. Det var helt fel av USA att gå in i Mellanöstern efter attackerna mot World Trade Center 2001. Det säger Donald Trump i en intervju med ABC News George Stephanopoulos. Han tror sig också veta vem som låg bakom 11 september.

Gilla artikeln på Facebook

Inför presidentvalet 2016 upprepade Donald Trump att USA aldrig skulle ha startat krig i Mellanöstern. 

Detsamma säger nu Trump i en intervju med ABC, även om han själv bombade Syrien efter en påstådd gasattack i april 2018.

Än så länge har han dock varit relativt lugn jämfört med tidigare presidenter, om man bortser från sådant som hans omstridda eftergifter till Israel, hoten mot Venezuela, hans krigshök till säkerhetsrådgivare John Bolton och om han inte startar krig med Iran.

– Du vet, när jag blev vald, trodde alla att vi skulle vara i krig den följande dagen. Så blev det inte. Och vårt land är nu mer respekterat än det har varit på många, många årtionden. Jag har byggt upp militären igen. Vår militär var helt utarmad under president Bush. Det var ett hemskt beslut att gå in i Mellanöstern. Fruktansvärt, hemskt. Jag tror det var det värsta beslutet i vårt lands historia. Mellanöstern är som kvicksand, säger han i intervjun med George Stephanopoulos.

– Och förresten var det inte Irak som tog ner World Trade Center. Det var inte Irak. Det var andra människor. Och jag tror jag vet vilka de andra var. Du kanske också vet. Men, det var ett hemskt beslut.

Enligt Donald Trump har krigen kostat amerikanska skattebetalare åtta biljoner dollar. När man i USA har velat bygga en vägar, skolor och annat, har andra velat ha landets pengar, påpekar presidenten.


Nyheter från förstasidan

Här lynchas vita av svarta mobbar

Varning för starka bilder! Bestialiskt rasvåld i amerikanska städer.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Svenska satsningen: Coronavaccin i form av nässpray. Ska kunna ges direkt i nässlemhinnan.0 

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus