Trump twittrar om att han är "kung av Israel"

Publicerad 21 augusti 2019 kl 16.52

Utrikes. Är Donald Trump Kung av Israel eller möjligen Guds återkomst på jorden? Detta skriver presidenten om på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Det var på tisdagen som Donald Trump först hamnade i blåsväder sedan han sagt att amerikanska judar som röstar på Demokraterna uppvisar "antingen en total brist på kunskap eller stor illojalitet".

På onsdagen fortsätter det blåsa kring presidenten.

Först ställde han in sitt statsbesök till Danmark, för att han inte fick köpa Grönland. Senare idag började han på Twitter skriva om ett uttalande som menar att han är "kung av Israel".

Trump säger sig citera den judisk-kristne radioprofilen Wayne Allyn Root, som tidigare utpekat Trump som USA:s "förste judiske president".

"Tack till Wayne Allyn Root för de mycket vänliga orden: 'President Trump är den störste presidenten för judar och Israel i världshistorien, inte bara Amerika, han är den bäste presidenten någonsin, och det judiska folket i Israel älskar honom som om han är Kung av Israel. De älskar honom som om han är Guds återkomst", skriver Donald Trump.

"Men amerikanska judar känner inte honom eller gillar honom. De vet inte ens vad de gör eller säger längre. Det är meningslöst! Men det är ok, om han fortsätter att göra det han gör är han bra för alla judar, svarta, homosexuella, alla. Och än viktigare är att han är bra för alla i Amerika som vill ha ett jobb.' Wow!", fortsätter han.


Egentligen är de intoleranta personer som spelar toleranta. Svenskar måste våga stå upp mot "galenskapen" och rasistanklagelserna, enligt tv-profilen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Sverige påminner om Gorbatjovs Sovjet, enligt Jan Tullberg.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Forskare varnar: WHO underskattar faran med viruset. Coronaviruset tydligt mer smittsamt än WHO räknar med.0 

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art. Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0