USA-valet
Melania Trump är en före detta supermodell.

Trump och Cruz i bråk efter nakenbilder på Trumps fru använts i Cruzkampanj

Publicerad 24 mars 2016 kl 21.48
Av Mattias Albinsson

Utrikes. En riktigt infekterad konflikt har utvecklats mellan de båda republikanska presidentrivalerna Donald Trump och Ted Cruz sedan en gammal utvikningsbild på Trumps fru använts i en kampanj för Cruz.

Gilla artikeln på Facebook

Bilden användes med kampanjtexten "Möt Melania Trump. Din nästa presidentfru" och med tillägget "Eller, så kan du rösta på Ted Cruz på tisdag".

Donald Trump har blivit ordentligt upprörd över att hans fru dras in i presidentvalskampanjen. Bilden som Cruzanhängarna använde sig av är från år 2000 när den då 30-åriga slovenska supermodellen Melania Knauss ställde upp på en utvikningsbild för herrtidningen Gentlemen's Quarterly (GQ).

Kampanjbilden togs fram av den Trumpfientliga politiska aktionsgruppen Make America Awesome och enligt dem själva hade den inte i förväg godkänts av Cruz kampanjstab. Men det säger Trump att han inte tror på och han har därför börjat kalla Ted Cruz för "ljugande Ted" i sina twitterinlägg samt hotat med att ge igen med samma mynt om Cruz inte passar sig.

Enligt GQ användes bilden på Melania i syfte att locka mormonska väljare i mormontäta Utah att rösta på Cruz. Och bilden på Trumps nakna fru från tiden innan de var gifta kan ha gett önskat resultat, Cruz vann nämligen en jordskredsseger i den djupt religiösa delstaten.

Melania Krauss och Donald Trump dejtade varandra redan när bilden togs, men gifte sig först fem år senare. Paret har numera en son tillsammans som nyss fyllt tio år.


Forskargruppen "väldigt entusiastisk." Upptäckten: Aknebakterierna frossar på näring i din kropp.0 Plus

Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.