"Han hade båda händerna i mitt underliv samtidigt. Smärtan var obeskrivlig", säger kvinnan efter afrikanens våldtäkt i skafferiet.

Tryckte upp båda händerna i servitrisens underliv: "Jag ska töja ut dig" – slipper utvisning för han "riskerar fängelse" i Afrika

Publicerad 31 oktober 2018 kl 20.23

Inrikes. Den 27-årige mannen höll fast en kvinnlig anställd i ett skafferi på ett kafé i Norrköping. Där tryckte han upp båda sina händer i hennes underliv och lyfte henne från marken. Nu döms han för den bestialiska våldtäkten – men slipper utvisning eftersom han påstår sig riskera fängelse hemma i Eritrea.
– Han sa att han måste töja ut mitt underliv, berättar offret.

Gilla artikeln på Facebook

Mannen beviljades asyl i Sverige år 2014 och fick tidigare i år en praktikplats på ett kafé i Norrköping. Det dröjde inte länge förrän han började sextrakassera en kvinnlig anställd på kaféet.

På eftermiddagen den 5 augusti i år skulle kvinnan, som är i 30-årsåldern, hämta något ur skafferiet när hon "såg något mörkt bakom sig", enligt domen. Det var den 27-årige afrikanen som dök upp och tog tag i henne och höll fast henne så att hon inte kunde komma ut ur skafferiet.

Han förde först upp sin ena hand i hennes underliv efter att ha tryckt henne mot ett kylskåp.

– Det gjorde så ont att jag började gråta och jag kunde inte andas på grund av smärtan, berättade kvinnan under rättegången.

Därefter tryckte afrikanen in den andra handen också.

– Han hade båda händerna i mitt underliv samtidigt. Smärtan var obeskrivlig, berättade kvinnan under rättegången.

Afrikanen lyfte sedan upp henne i luften med sin ena hand i hennes underliv, "som en uppercut", enligt kvinnan.

– Han sa att han måste töja ut mitt underliv och att han längtade efter att få stoppa in sitt könsorgan i mig, berättade hon.

När händelsen polisanmäldes kom det fram att att 27-åringen dagen innan våldtäkten hade sexuellt ofredat kvinnan, bland annat genom att ta henne på brösten. 

En polis, som mötte henne direkt efter anmälan, vittnade om hur ledsen och nedstämd hon var, skriver Norrköpings Tidningar.

Efter våldtäkten hade hon smärta och underhudsblödningar på armarna, bålen samt benen. Även skador i sätesregionen och underlivet uppstod, i form av sprickbildningar och blödningar, enligt läkarundersökningar.

Kvinnan har också haft väldigt ont och fått tvingats smärtstillande och sömnmedel. Hon har också varit sjukskriven på heltid, haft kontakt med kurator och rest utomlands "för att komma bort". 

Afrikanen har nekat till brott. Men såväl rättsläkarundersökningarna och vittnesmål som andra bevis ger enligt Norrköpings tingsrätt stöd för kvinnans uppgifter, som enligt domstolen är "såväl trovärdiga som tillförlitliga".

I början av oktober meddelade Norrköpings tingsrätt domen. 27-åringen döms för våldtäkt och sexuellt ofredande till tre års fängelse. Det innebär egentligen två års fängelse eftersom Sverige tillämpar så kallad två tredjedelsfrigivning. Han ska även betala 150.000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Den 15 oktober 2018 inkom handlingar till Göta hovrätt som visar att afrikanen vill överklaga tingsrättsdomen.

Åklagaren hade i tingsrätten yrkat att mannen skulle utvisas till sitt hemland Eritrea. Yrkandet ogillas dock av Norrköpings tingsrätt.

Migrationsverket beviljade i februari 2015 våldtäktsmannen flyktingstatus med hänvisning till att han "riskerar förföljelser" av myndigheterna i Eritrea. Han har uppgett att han risker fängelse i Eritrea eftersom han smitit undan militärtjänst. Levnadsförhållandena i landets fängelser uppger han vara "mycket dåliga".

Med hänvisning till att det det enligt Migrationsverket finns verkställighetshinder för att utvisa eritreanen beslutar tingsrätten att eritreanen ska vara kvar i Sverige efter avtjänat straff.

"Någon grund för att anta att verkställighetshindret inte skulle bestå vid frigivningstillfället finns inte. Utvisningsyrkandet ska därför ogillas", skriver Norrköpings tingsrätt.

Domen har undertecknats av domaren Malin Nilsson.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.