Tunnelbanekampanj "hotar döda" resenärer som inte "respekterar transpersoner"

Publicerad 16 juni 2021 kl 12.22

Utrikes. De lokala myndigheterna i New York får kritik för en HBTQ-kampanj i tunnelbanan som tycks innehålla ett förtäckt dödshot mot "transfober". Det rapporterar RT.

Gilla artikeln på Facebook

Precis som i princip alla andra myndigheter och storföretag i New York firar den lokala transportmyndigheten MTA nu Pride med gayflaggor.

Men ett meddelande i MTA:s namn till resenärer väcker kritik, skriver RT.

På regnbågsfärgade skyltar i tunnelbanesystemet som presenteras som "serviceinformation" meddelas att "hat och fördomar" inte är "tillåtet" på stationen.

"Påminnelse: Respektera transpersoner, eller så kommer ditt pronomen att bli 'var' (was/were)", står det vidare på skyltarna.

Det senare har av resenärer uppfattats som ett dödshot mot "transfober", skriver RT.

Det visade sig dock att det inte är MTA officiellt som ligger bakom skyltarna, utan den öppet homosexuelle reklamchefen Thomas Shim.

Skyltarna är dock utformade för att ge sken av att komma direkt från MTA – och uppenbarligen fungerade tricket. TransLink i Vancouver berömde nämligen det hotfulla budskapet.

"Fantastisk skylt Vi håller med", twittrade den kanadensiska myndigheten.


Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.