Knivmorden på Ikea

Två döda i knivattack på Ikea

Publicerad 10 augusti 2015 kl 15.36

Inrikes. En man och en kvinna dödades och ytterligare en man skadades svårt när en knivman gick till attack på ett Ikeavaruhus på Erikslunds Shoppingcenter i Västerås. En man har gripits för morden.

Gilla artikeln på Facebook

Larmet inkom till polisen klockan 13 på måndagen. Dödsoffren är en man och en kvinna, men ännu finns inga uppgifter om deras ålder.

– Två är avlidna och en är allvarligt skadad och en är gripen misstänkt för mord, säger Per Ågren, närpolischef, till SVT Nyheter Västmanland.

Den allvarligt skadade ska vara en man i 35-årsåldern. Han har enligt polisen livshotande skador.

Ett vittne berättar för lokaltidningen VLT:

– Jag såg en massa ambulanser, fem stycken. Och två-tre polisbilar, en civil. En hundförare sökte först utanför ingången, sedan gick de in. Några ambulanser har kört i väg men jag vet inte om någon människa är i dem. Det är mycket folk på parkeringen.

Varuhuschefen Mattias Johansson säger till samma tidning att offren var till synes helt vanliga kunder.

Efter attacken har varuhuset stängt.

"IKEA i Västerås har stängt som en följd av dagens händelser. I nuläget har vi inte hela bilden, men vi vet att flera personer har blivit skadade på IKEA Västerås. Vi har inte fått bekräftat hur många eller hur allvarligt. Vi har stängt varuhuset och håller på att utrymma det. Ambulans är på plats just nu", skriver Ikea på sin hemsida.

Polisen är förtegen om detaljer men kommer att återkomma med mer information under en presskonferens någon gång ikväll. Fram till dess vill polisen inte uttala om exempelvis offrens ålder eller motivet till attacken.

– Nu håller vi på att förbereda för en pressträff under kvällen. I samband med det kommer vi att berätta det vi kan berätta kring händelsen så här långt, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik till Fria Tider.

Var det fler än tre som skadades?
–  Inte vad vi känner till.

Finns det inga andra misstänkta gärningsmän?
– Som jag sa så håller vi just nu på att förbereda en pressträff där vi räknar med att berätta den information vi kan gå ut med. I samband med det kommer vi gå ut med det vi kan, men jag kan inte föregripa den pressträffen.

Artikeln är rättad.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.