TV-profilens mamma kastades ut från sitt äldreboende – ersattes direkt med invandrare

Publicerad 24 november 2019 kl 21.40

Inrikes. Lennart "Hoa Hoa" Dahlgren, före detta program­ledare och svensk mästare i tyngd­lyftning, berättar nu i Swebbtv om hur det gick till när hans mamma tvingades flytta från ett äldreboende i Stockholm.
– Nu får jag höra att de har satt det i system och håller på med det fortfarande. Det gör mig jävligt upprörd, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare i november granskade Swebbtv hur Stockholms stad verkar ha satt i system att stänga ner äldreboenden med hänvisning till påstådda renoveringsbehov. Men när gamlingarna har körts ut får invandrare flytta in istället.

Tyngdlyftaren och programledaren Lennart "Hoa Hoa" Dahlgren fick höra talas om avsnittet och berättar nu själv i Swebbtv om hur han var med om samma sak för några år sedan.

Då fick han besked om att det äldreboende där hans egen mamma bodde var i så dåligt skick att det inte längre gick att bo där.

Dahlgren besökte ett stormöte där kommunens representanter förklarade hur det låg till.

– Han som ledde samtalet berättade att det inte gick att bo där och att det skulle ta tre och ett halvt till fyra år innan någon kunde bo där, säger Dahlgren.

"Stod i dörren med resväskor och skulle in"
När en man frågade om det stämde att det skulle flytta in invandrare på boendet svarade kommunens representant "nej nej nej" och upprepade att ingen kunde bo där på flera år, enligt Lennart "Hoa Hoa" Dahlgren.

– Men så fort de hade tömt det så flyttade invandrarna in. När morsan skulle flytta var det nästa så att hon mötte dem i dörren där de stod med resväskor och skulle in.

Dahlgren är tydlig med att han anser att det är kommunen som orsakat problemen.

– De som inte har några argument kan ju alltid hålla fram rasistkortet och påstå att jag är rasist, fascist, nazist. Men jag är ingenting av det. Jag är bara en son som är upprörd hur de behandlade morsan och de andra hundra gamlingarna.

Han lyfter fram att han särskilt är "jävligt upprörd" över att en myndighet tar beslut som de sedan inte kan stå för det.

– De levererar rena lögner och påstådda fakta som är fullständiga falsarier. Och nu får jag höra att de har satt det i system och håller på med det fortfarande. Det gör mig jävligt upprörd, säger Lennart "Hoa Hoa" Dahlgren.

Han tror att myndigheterna ljuger på grund av politisk korrekthet och konstaterar även att tidningarna var "totalt ointresserade" att granska kommunens hantering av de berörda äldreboendena.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Nya studien: Så dog dinosaurierna. Forskare förklarar apokalyptiska händelsen i detalj.0 Plus

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0