Våldtäkten på Viking Amorella
Viking Amorella.

En afrikan anhållen för våldtäkt på ålandsfärja

Publicerad 2 februari 2015 kl 08.35

Inrikes. Två afrikanska män anhölls under helgen i Sverige misstänkta för delaktighet i en gruppvåldtäkt på en finlandsfärja natten till lördagen. En av dem har sedan dess släppts säger Södermalmspolisens stationsbefäl Lars-Erik Baarsen till Fria Tider.
– Det är bara en anhållen, den ena har fått gå, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

De båda misstänkta männen, varav en nu försatts på fri fot, är 24 respektive 27 år gamla enligt handlingar från rättsväsendet som Fria Tider tagit del av. En av de båda männen är tidigare åtalad för brott och den andre av dem har ett typiskt somaliskt namn.

Tillsammans med sex andra män som sitter frihetsberövade i finska Åbo och i Mariehamn på Åland är den anhållne mannen misstänkt för att natten till lördagen ha våldtagit en kvinna i 45-årsåldern ombord på kryssningsfartyget Viking Amorella.

Att våldtäkten ägt rum på en finlandsfärja har krånglat till det för utredarna som inte vet ännu om våldtäkten ska utredas i Sverige eller i Finland.

– De håller på att konferera om huruvida utredningen ska göras i Sverige eller i Finland, det är inte klart än, säger Södermalmspolisens stationsbefäl Lars-Erik Baarsen till Fria Tider.

– Det ligger på internationella åklagarkammaren nu, nu ska de prata ihop sig, fortsätter han.

Han uppger dessutom att en av de två män som anhållits i Sverige misstänkt för våldtäkten har försatts på fri fot.

– Det är bara en anhållen, den ena har fått gå, säger han utan att vilja svara på om den släppte mannen fortfarande är misstänkt för brott eller inte.

Baarsen bekräftar dessutom att fem personer sitter frihetsberövade i Åbo och en i Mariehamn på Åland misstänkta för delaktighet i gruppvåldtäkten.

Vänsterliberal media i Sverige har betonat att våldtäktsmännen är "svenskar", trots att de inte är det. På sociala medier gav ögonvittnen tidigt en väldigt annorlunda bild av det inträffade än den som spreds i media. Ett vittne som var ombord på färjan berättar att hans sambo var en av dem som hittade den våldtagna kvinnan där hon satt med byxorna nere i korridoren.

– Kvinnan var hysterisk och i upplösningstillstånd. Jag vill också poängtera att samtliga gärningsmän var av afrikanskt ursprung även om de mycket väl kan vara födda här, uppger vittnet i en Facebook-kommentar.

Ett annat, kvinnligt vittne skriver på Twitter att männen hade somalisk bakgrund. Enligt kvinnan, som också uttalar sig till LT, försökte afrikanerna även att tränga in i hennes och hennes väninnors hytt under natten.

– De talade hyfsad svenska. Vi såg dem gripas. Gänget cirkulerade båten i jakt på "pussy" som dom sa.

När våldtäktsoffret påträffades var hon i ett mycket dåligt skick och upprepade gång på gång: "Negrerna, ta fast negrerna" och "hjälp mig, hjälp mig, hjälp mig", enligt vittnet.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.