Bombterrorn

Två nya bombdåd – socialförvaltning söndersprängd

Publicerad 7 februari 2020 kl 11.22

Inrikes. Natten till fredag inträffade ett nytt bombdåd i Borås och ett i Helsingborg. I den senare staden bombades Socialförvaltningen, som fick "omfattande skador".

Gilla artikeln på Facebook

Bombdåd sker mer eller mindre dagligen i Sverige. Natten till fredag inträffade ytterligare två.

Strax innan klockan 23 på torsdagskvällen larmades polisen till området Göta i Borås sedan någon smällt en bomb vid en fastighetsentré.

"Vittnen har sett personer springa från platsen i samband med händelsen. Finns även uppgifter om att en vit kombi bil setts lämna området strax innan explosionen", skriver polisen på sin hemsida.

Ingen kom till fysisk skada och händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Avspärrningen hävdes under natten då polis var klara på platsen.

Senare vid 01-tiden på natten inträffade ett nytt bombdåd i Helsingborg, en i raden den senaste tiden.

Bomben sprängdes på Bredgatan, enligt polisens hemsida. Flera patruller larmades till platsen efter att uppringare hört en hög smäll.

"På Bredgatan kan patrullerna lokalisera en byggnad som har skador på entrén, bland annat har entrédörren, fönster och ett tak över entrén skador", skriver polisen.

Det nationella bombskyddet och kriminaltekniker kallades till adressen. Polisen har tagit upp flera vittnesförhör kring händelsen, som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen ska ha kommit till fysisk skada och i nuläget finns det ingen misstänkt gärningsman. Avspärrningarna hävdes klockan 05.15

Enligt Helsingborgs Dagbadet handlar det om Socialförvaltningens lokaler som sprängts sönder och fått "omfattande skador". Taket ovanför dörren har ramlat ner och dörren har ett stort hål. Nu har förvaltningen krismöte med polisen.


Forskarna själva chockade av resultatet. Åldrandet bromsades inte bara – försökspersonernas kroppar blev flera år "yngre".0 Plus

Börjar gallskrika: "Snälla skjut mig inte!" Manlig kollega reagerar blixtsnabbt – och kommer till undsättning.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Kungen om äldre som vägrar stanna hemma: "Förstår inte alls"

Markerar mot boomergnället. "Det finns väl väldigt mycket som man kan passa på att göra."0 

Ekonominyheter

Ansöker om rekonstruktion. 1.000 anställda berörs om bolaget går omkull.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenska forskare tar reda på om corona sprids i luften. Tros smitta via aerosoler – små luftburna partiklar.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0