Bombterrorn

Två nya bombdåd – socialförvaltning söndersprängd

Publicerad 7 februari 2020 kl 11.22

Inrikes. Natten till fredag inträffade ett nytt bombdåd i Borås och ett i Helsingborg. I den senare staden bombades Socialförvaltningen, som fick "omfattande skador".

Gilla artikeln på Facebook

Bombdåd sker mer eller mindre dagligen i Sverige. Natten till fredag inträffade ytterligare två.

Strax innan klockan 23 på torsdagskvällen larmades polisen till området Göta i Borås sedan någon smällt en bomb vid en fastighetsentré.

"Vittnen har sett personer springa från platsen i samband med händelsen. Finns även uppgifter om att en vit kombi bil setts lämna området strax innan explosionen", skriver polisen på sin hemsida.

Ingen kom till fysisk skada och händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Avspärrningen hävdes under natten då polis var klara på platsen.

Senare vid 01-tiden på natten inträffade ett nytt bombdåd i Helsingborg, en i raden den senaste tiden.

Bomben sprängdes på Bredgatan, enligt polisens hemsida. Flera patruller larmades till platsen efter att uppringare hört en hög smäll.

"På Bredgatan kan patrullerna lokalisera en byggnad som har skador på entrén, bland annat har entrédörren, fönster och ett tak över entrén skador", skriver polisen.

Det nationella bombskyddet och kriminaltekniker kallades till adressen. Polisen har tagit upp flera vittnesförhör kring händelsen, som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen ska ha kommit till fysisk skada och i nuläget finns det ingen misstänkt gärningsman. Avspärrningarna hävdes klockan 05.15

Enligt Helsingborgs Dagbadet handlar det om Socialförvaltningens lokaler som sprängts sönder och fått "omfattande skador". Taket ovanför dörren har ramlat ner och dörren har ett stort hål. Nu har förvaltningen krismöte med polisen.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0