Bombterrorn

Två nya bombdåd – socialförvaltning söndersprängd

Publicerad 7 februari 2020 kl 11.22

Inrikes. Natten till fredag inträffade ett nytt bombdåd i Borås och ett i Helsingborg. I den senare staden bombades Socialförvaltningen, som fick "omfattande skador".

Gilla artikeln på Facebook

Bombdåd sker mer eller mindre dagligen i Sverige. Natten till fredag inträffade ytterligare två.

Strax innan klockan 23 på torsdagskvällen larmades polisen till området Göta i Borås sedan någon smällt en bomb vid en fastighetsentré.

"Vittnen har sett personer springa från platsen i samband med händelsen. Finns även uppgifter om att en vit kombi bil setts lämna området strax innan explosionen", skriver polisen på sin hemsida.

Ingen kom till fysisk skada och händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Avspärrningen hävdes under natten då polis var klara på platsen.

Senare vid 01-tiden på natten inträffade ett nytt bombdåd i Helsingborg, en i raden den senaste tiden.

Bomben sprängdes på Bredgatan, enligt polisens hemsida. Flera patruller larmades till platsen efter att uppringare hört en hög smäll.

"På Bredgatan kan patrullerna lokalisera en byggnad som har skador på entrén, bland annat har entrédörren, fönster och ett tak över entrén skador", skriver polisen.

Det nationella bombskyddet och kriminaltekniker kallades till adressen. Polisen har tagit upp flera vittnesförhör kring händelsen, som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen ska ha kommit till fysisk skada och i nuläget finns det ingen misstänkt gärningsman. Avspärrningarna hävdes klockan 05.15

Enligt Helsingborgs Dagbadet handlar det om Socialförvaltningens lokaler som sprängts sönder och fått "omfattande skador". Taket ovanför dörren har ramlat ner och dörren har ett stort hål. Nu har förvaltningen krismöte med polisen.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Fyra döda i bilolycka – film sprids på nätet

Polisen: "Vidrigt." Den som filmade olyckplatsen i Göteborg riskerar fängelse.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Inrikes

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art

Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Greta klimatskolkade med kriminell rappare

"En oväntad vänskap.". Gangsterrappare stod för underhållningen under Fridays for future på Södermalm.0 

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0