Två våldtäktsfall i Stockholm i natt

Publicerad 8 februari 2020 kl 10.57

Inrikes. I natt larmades polisen om en misstänkt våldtäkt och ett misstänkt våldtäktsförsök i centrala Stockholm, uppger polisen på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Det första våldtäktslarmet kom strax innan klockan 02 i natt. Då hade SOS Alarm fått samtal om en medvetslös kvinna utomhus på Kungsholmen.

Den man som larmade hade blivit ombedd att göra det av en annan man som inledningsvis satt med kvinnan i närheten av Kungsbron. Men den mannen var inte kvar när polisen kom till platsen.

"Polisen kan inte utesluta att kvinnan varit utsatt för brott och har inlett en förundersökning angående försök till våldtäkt. Hon är förd till sjukhus med ambulans för undersökning. Kvinnan var inte medvetslös när ambulans och polis kom till platsen, hon uppfattades som berusad av poliserna på plats", skriver polisen på sin hemsida.

Polisens tekniker och kriminalsökhund har nu undersökt platsen.

Den andra våldtäkten ska ha skett i Vasastan.

Enligt polisen har kvinna anmält att hon blivit våldtagen av en okänd man på Karlsbergsvägen. Patruller skickades till platsen och fram till det att polisens tekniker och hund var klara var platsen avspärrad.

Aftonbladet skriver att båda offren är i 20-årsåldern.

– Kvinnorna är förda till sjukhus för vård, säger Towe Hägg vid polisen till tidningen.


Forskarna själva chockade av resultatet. Åldrandet bromsades inte bara – försökspersonernas kroppar blev flera år "yngre".0 Plus

Börjar gallskrika: "Snälla skjut mig inte!" Manlig kollega reagerar blixtsnabbt – och kommer till undsättning.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.