Twitter smygblockerar politiskt inkorrekta

Publicerad 25 februari 2016 kl 16.43

Utrikes. Twitter har börjat använda sig av "smygblockering" för att tysta politiskt obekväma användare, uppger en källa inom företaget till Breitbart Tech. Flera högerorienterade användare rapporterar att de blivit utsatta för ingreppet.

Gilla artikeln på Facebook

Smygblockeringen innebär att en användares konto fortsätter att vara aktivt men att inläggen inte dyker upp i flödet hos personer som följer kontot.

Det hela verkar ha börjat efter att Twitter tidigare i februari lanserade vad man kallar sitt "Trust and Safety Council", där flera vänsterorienterade och muslimska organisationer ingår. Rådet ska enligt Twitter säkerställa att användare känner sig "säkra att uttrycka sig" på mikrobloggen.

Enligt en källa inom företaget till Breitbart Tech har Twitter upprättat en "vit lista" och en "svart lista" över användare som betraktas som problematiska respektive oproblematiska. En användare som hamnar på den svarta listan får sina inlägg dolda i sökfunktionen och i sina följares flöden.

Enligt Breitbart har en lång rad politiskt inkorrekta twittrare redan drabbats av den här typen av smygblockering. Det rör sig bland annat om konservativa, populister och personer som tillhör den så kallade alternativa högern.

En av dem är den populäre Trump-förespråkaren Ricky Vaughn, vilket väcker oro för att Twitter kan försöka påverka resultatet i det amerikanska presidentvalet.

Den amerikanske filmstjärnan Adam Baldwin uppger att han att han helt och hållet kommer att sluta använda Twitter på grund av sajtens angrepp mot politiskt inkorrekta användare.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Utrikes

Marine Le Pen: Utvisa hela familjen om någon begår brott

Tredje gången gillt?. Lovar krafttag mot kriminaliteten om hon blir vald 2022.0 

"HBTQ-fria" polska städer nekas EU-bidrag

Anklagas för diskriminering.. Polens regering skjuter tillbaka anklagelsen mot EU.0 

Antikristna hatbrott ökar kraftigt efter invandring

Över 1.000 attacker per år i Frankrike.. "Migrationsvågen har definitivt resulterat i en uppgång."0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0