Tyckte till på bussen - åtalas

Publicerad 4 januari 2012 kl 20.09

Utrikes.Ensamstående tvåbarnsmamman Emma West kommer att åtalas för ”uppvigling till rasism”, beslutade en domstol i Essex idag.

Gilla artikeln på Facebook

Emma West blev känd på Youtube efter att någon filmat när hon fick panik på mångkulturen och yttrade flera starkt kritiska uttalanden om invandrare och minoriteter på en trådbuss i London i december.

Strax efter incidenten häktades Emma West misstänkt för rasism, och nu står det alltså klart att hon åtalas.

Fallet har väckt stor uppmärksamhet både i Storbritannien och utomlands. Konservativa grupper har reagerat kraftigt och hållit demonstrationer till stöd för den häktade tvåbarnsmamman. Samtidigt har vissa socialliberaler uttryckt en oro över att människor i psykisk obalans kan häktas och dömas för ett enda förfluget ord.

Många har också upprörts över att flertalet av de invandrare som startade kravaller och eldade upp stora delar av London i augusti förra året gick fria med enbart en ”varning” från polisen.

Rättegången mot Emma West kommer hållas den 17 februari.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0