Tysk vänsterledare: "Glädjande" att tyskarna dör ut

Publicerad 22 juli 2015 kl 18.21

Utrikes. Gregor Gysi, som är en nyckelperson inom det tyska Vänsterpartiet, kallar i ett videoklipp tyskarna för "nazister" och glädjer sig åt att folkslaget är på väg att dö ut och ersättas av invandrare från tredje världen.

Gilla artikeln på Facebook

I klippet, som Gysi laddade upp på Facebook i maj och som nu sprids på nätet, beskriver vänsterprofilen sin kamp för ökad "mångfald" i Tyskland.

Han säger att tyskarna har en skyldighet att ta emot stora mängder invandrare på grund av sin "historia mellan 1933 till 1945" och kräver också att andra länder, som Polen, ska öppna sina gränser för asylsökarna från tredje världen. Gregor Gysi är själv av judisk börd, ett folk som förföljdes av nazisterna på 1930- och 40-talet.

Därefter anlägger Gregor Gysi ett hånfullt leende och gör sig lustig över att tyskarna, som han likställer med "nazister", håller på att långsamt dö ut.

– En sak till. Varje år dör fler tyskar än som föds. Det är glädjande och har att göra med att nazisterna inte är särskilt bra på föröka sig, säger den 67-årige vänsterledaren.

– Därför är vi beroende av invandrare från andra länder, fortsätter politikern, och gör sedan reklam för en demonstration för ökad "mångfald".

Gregor Gysi är advokat till yrket och en av de ledande företrädarna för tyska Vänsterpartiet, Die Linke, som fick nästan fyra miljoner röster i valet 2013. Gysi var en av de kommunistiska huvudpersonerna i Östtyskland i slutet på 1980-talet, före Berlinmurens fall.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0