Förbundskansler Angela Merkel har hämtat över en miljon asylsökare till Tyskland det senaste året.

Tyska kvinnor uppmanas bära sneakers – så de kan springa från asylsökarna

Publicerad 8 september 2016 kl 16.05

Utrikes. Det senaste året har mer än en miljon invandrare från tredje världen, nästan uteslutande män, kommit till Tyskland och landet upplever just nu en våldtäktsvåg utan dess like. Nu ger Tysklands federala kriminalpolis BKA tyska kvinnor råd om hur man bäst skyddar sig mot våldtäkt.

Gilla artikeln på Facebook

– Om en kvinna får en tryckande känsla när hon stöter på en grupp av män eller uppfattar att en situation kan innebära en risk bör hon alltid lita på sin intuition, säger Markus Koth, talesman för BKA, enligt shz.de.

Kvinnorna måste vidare vid behov vara redo "att ta omvägar". Dessutom bör man se om det finns "några poliser i närheten som man kan kontakta", enligt Koth.

Om man trots alla försiktighetsåtgärder ändå blir överfallen av asylsökare är det mycket viktigt att man kan freda sig.

"Här gäller det att bete sig så modigt och beslutsamt som möjligt. Men även genom att skrika högt kan man göra förbipasserande uppmärksamma på det som händer ett bra sätt", säger BKA-talesmannen.

"Ring polisen!"
Man bör också tydligt rikta sig mot en särskild person i omgivningen så att personen vet att det är honom som man ber om hjälp. På så sätt kan man öka trycket att hjälpa. Ett exempel kan vara: "Du där med glasögon och blå jacka, ring polisen!"

Om det inte finns någon möjlighet att ringa polisen i samband med överfallet bör den drabbade ringa ett nödsamtal så fort som möjligt efter våldtäkten. Det finns också en statlig telefonlinje dit kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp kan ringa för att få råd.

Fler tips till kvinnor från BKA:

* Gå i grupper om åtminstone två eller tre
* Bär sneakers istället för höga klackar så att du kan springa iväg.
* Undvik alkohol och droger
* Drick bara från flaskor som du själv tagit bort kapsylen på
* Titta inte bara i mobiltelefonen utan observera aktivt omgivningen
* I en nödsituation, bete dig inte som ett offer utan som en motståndare: Attackera könsorgan, leder, ögon, näsa och öron där känslan av smärta är starkast.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.