UD ber svenska turister stanna utomlands – tar samtidigt hem två plan med "svenskar" från arabvärlden

Publicerad 20 mars 2020 kl 02.06

Utrikes. Både UD och utrikesminister Ann Linde (S) har varit tydliga med att svenska turister som fastnat utomlands får stanna där de är eller lösa sina egna problem. Men nu avslöjar Aftonbladet att UD samtidigt, i smyg, har arrangerat en resa från Marocko för att flyga hem svenska medborgare som semestrar i länderna de flytt ifrån.

Gilla artikeln på Facebook

Under natten mot fredagen landade två Norwegian-plan proppfulla med "svenskar från Marocko" på Arlanda, enligt Aftonbladet.

UD har använt sina diplomatiska kanaler för se till att passagerarna ska kunna flygas till Sverige, enligt tidningens källor.

Det är inte första gången som regeringen arrangerar gräddfiler åt tredje världen-invandrare under coronakrisen. När Sverige stoppade flygen från Iran på grund av coronautbrottet där arrangerade UD en flygresa för att ta hem svenska medborgare från Iran med mellanlandning i spanska Barcelona, avslöjade Fria Tider den 10 mars.


Bok. Ingrid Carlqvists svidande uppgörelse med bisarra nya Sverige.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.