UD ber svenska turister stanna utomlands – tar samtidigt hem två plan med "svenskar" från arabvärlden

Publicerad 20 mars 2020 kl 02.06

Utrikes. Både UD och utrikesminister Ann Linde (S) har varit tydliga med att svenska turister som fastnat utomlands får stanna där de är eller lösa sina egna problem. Men nu avslöjar Aftonbladet att UD samtidigt, i smyg, har arrangerat en resa från Marocko för att flyga hem svenska medborgare som semestrar i länderna de flytt ifrån.

Gilla artikeln på Facebook

Under natten mot fredagen landade två Norwegian-plan proppfulla med "svenskar från Marocko" på Arlanda, enligt Aftonbladet.

UD har använt sina diplomatiska kanaler för se till att passagerarna ska kunna flygas till Sverige, enligt tidningens källor.

Det är inte första gången som regeringen arrangerar gräddfiler åt tredje världen-invandrare under coronakrisen. När Sverige stoppade flygen från Iran på grund av coronautbrottet där arrangerade UD en flygresa för att ta hem svenska medborgare från Iran med mellanlandning i spanska Barcelona, avslöjade Fria Tider den 10 mars.


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Metoo-domare friar skyldig AFA-aktivist

Frikänns trots erkännande. Tingsnotarien Nanna Holmgren, 27, ogillar åtalet mot den kvinnliga vänsterextremisten.0 

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.