Ulf Kristersson (M)

Ulf Kristersson: "Grova brott och våldtäkter är här för att stanna"

Publicerad 18 januari 2018 kl 09.21

Inrikes. Den grova brottsligheten och våldtäkter är i Sverige för att stanna. Det sade Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i SVT Aktuellt i veckan. Men att regeringen Reinfeldt kan ha varit ansvarig för vad som nu händer i Sverige vill Kristersson inte veta av, trots att han själv satt i den.

Gilla artikeln på Facebook

Förbered dig på ett samhälle med grov brottslighet och våldtäkter.

Det är så Sverige kommer se ut framöver, enligt Moderatledaren Ulf Kristersson.

– Den grova brottsligheten och våldtäktsproblematiken är här för att stanna, sade Moderatledaren i en debatt i tisdagens SVT Aktuellt 21.

Kristersson tänker dock inte lägga sig platt för brottsligheten, utan tar den på stort allvar, hävdar han.

Men när justitieminister Morgan Johansson (S) påpekar att den förra Alliansregeringen gjorde för lite för att stoppa den negativa samhällsutvecklingen, och bland annat utbildade alldeles för få poliser, tycker Kristersson det är ointressant.

Det var intressant då, och det får den regeringen ansvara för, menar han. Det intressanta är vad Ulf Kristersson kan åstadkomma som statsminister efter nästa val, enligt honom själv.

– Jag tycker den här diskussionen börjar bli lite tjatig. Varje gång man pratar med den här regeringen så handlar alla nuvarande problem om vad som skedde eller inte skedde för flera år sen. Jag tycker det är oseriöst. Det är de senaste två åren som vi sett en dramatisk ökning. Det är många problem som är mycket större idag än vad de var för två, tre, fyra, fem år sedan, förklarar han i Aktuellt.

Om alla skjutningar och avrättningar som sker i Sverige säger Ulf Kristersson att de är "oacceptabla".

– Men att det är oacceptabelt tycker väl alla?, svarar SVT:s programledare.

Ulf Kristersson lovar då att han ska sätta in "enorma resurser" för att stoppa brottsligheten i det svenska samhället om han får makten.

Kristersson var Sveriges socialförsäkringsminister under Fredrik Reinfeldt mellan 2010-2014.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0