Ulf Kristersson.

Ulf Kristersson: "Omöjligt" isolera SD efter coronakrisen

Publicerad 10 maj 2020 kl 14.31

Politik. Det kommer vara omöjligt att gå tillbaka till en situation i politiken där Sverigedemokraterna hålls borta från inflytande. Det säger den moderate partiledaren Ulf Kristersson.

Gilla artikeln på Facebook

Bakgrunden är att alla riksdagspartier, även Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, sedan mars månad varje vecka träffas för samtal med anledning av den pågående coronapandemin.

– Vi sitter där varje tisdag sedan åtta veckor tillbaka och är Jonas och Jimmie och Stefan med varandra, säger Kristersson i TV4:s Nyhetsmorgon.

– Att då komma tillbaka till någonting där några inte ens ska få vara med i diskussionen, det tror jag är helt omöjligt. Det kanske är en positiv bieffekt av det här tråkiga, tillägger han.

Kristersson anser att alla partier ska få delta i debatten och "få inflytande i relation till sin storlek, och i kraft av sina argument", och att det är "föraktfullt mot väljarna" att försöka isolera demokratiskt valda partier.

– Det politiska samtalet måste sluta tramsa, säger han.

Kristerssons mamma coronasjuk

Moderatledaren refererar till tiden innan coronakrisen som "en annan tideräkning" och berättar även för TV4 att hans egen mamma insjuknat i covid-19.

– Som alla som drabbas av detta: Har man många andra bakomliggande problem så blir det extra farligt, säger Kristersson.

I veckan besökte han sin mamma på det äldreboende hon bor på, iklädd munskydd, skyddskläder och visir.

– Vi fick in smittan just bland de människor som var allra mest sårbara, och det är en katastrof givetvis, konstaterar Ulf Kristersson.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Kraftig ökning av nya jobb i USA

Börsen upp tolfte dagen på två veckor.. Bidragseufori ger fortsatt rally i stödpaketens spår.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.