TV

Underhållande om den nye mannen i feminismens USA

Radio & TV. I mellandagarna släpptes den andra säsongen av Netflix-serien You. Fria Tider har tittat närmare på en träffsäker skildring av det politiskt korrekta USA.

Gilla artikeln på Facebook

Romantikern, feministen och seriemördaren Joe Goldberg är tillbaka.

I säsong ett, som utspelar sig i den talanglöse poeten och hipsterns New York, försöker Joe vinna sin drömtjejs hjärta på de flesta tänkbara sätt. Han förföljer henne såväl digitalt som i verkliga livet; gör inbrott, kartlägger hennes vänner och mördar sina rivaler.

Den första säsongen slutar med att Joe förlorar sin förmodade själsfrände, men i vart fall lyckas undfly allt ansvar för de lik han lämnat efter sig. Tills ett av liken plötsligt får liv: En exflickvän som tidigare sett ut att ha dött visar sig ha rest sig ur den grav som Goldberg grävt åt henne och likt en modern, kvinnlig Lazarus uppenbarar hon sig nu för vår huvudperson och klargör att hon har kommit tillbaka för att hämnas.

En desperat och ångerfull Joe tvingas fly till sina mardrömmars stad Los Angeles, där säsong två nu tar vid. Här, bland holistiska healers och missförstådda genier, gör Joe sitt bästa för att inte bli fixerad vid en ny förälskelse innan han oundvikligen blir just det och en ny, accelererande spiral av besatthet, stalking och våld tar vid.

Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Coronarestriktioner hävs i september

Fyra månader kvar. Krogen får ha öppet till 22:30 från och med 1 juni.0 

Ekonominyheter

Svenskar lånar för att betala sina skulder

Hamnar sedan hos Kronofogden.. Låntagare löser små låneskulder med större lån, som nu hamnar hos Kronofogden0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.