Attentatet mot Nordisk ungdom

Ung nationalist brutalt gängmisshandlad

Publicerad 15 december 2014 kl 14.20

Inrikes. En medlem i den nationalistiska organisationen Nordisk ungdom utsattes i helgen för ett brutalt överfall av maskerade män. Den grova misshandeln skedde i samband med att vänsterextrema Afa fått uppgifter om nationalisternas nya lokal.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i lördags kväll som Nordisk ungdom anordnade en julmiddag i Stockholmsområdet. Mannen, som är i 20-årsåldern, ska ha befunnit sig ensam utanför lokalen när han angreps av en grupp maskerade personer beväpnade med olika tillhyggen.

Han kördes efteråt till sjukhuset. Under natten till söndag opererades han för en blödning mellan skallbenet och hjärnan och han är nu under intensivvård. På måndagsförmiddagen var den unge mannens tillstånd fortfarande kritiskt men stabilt.

Enligt Göran Wester på Stockholmspolisen är brottsrubriceringen grov misshandel.

– Jag har fått det här ärendet men jag har inte satt in mig i det ännu. Men vi har inga misstänkta än så länge, säger han till Fria Tider.

Överfallet skedde i samband med att den vänsterextrema våldsorganisationen Afa i Stockholm publicerat adressen till Nordisk ungdoms lokal. Andra aktivister på vänsterkanten gladdes i efterhand åt den grova gängmisshandeln av den unge mannen.

"Kärlek till individerna som slog nazisterna i nordisk ungdom igår kväll", skriver exempelvis nätverket "Ta tillbaka välfärden" på Twitter.

Patrik Forsén, som är talesperson för Nordisk ungdom, kallar händelsen en tragedi för offret, hans familj och hela samhället.

– En ung mans liv och framtid står på spel för att han har valt att engagera sig politiskt, säger han.

Forsén är också kritisk till att media inte rapporterat om det brutala överfallet.

– Tystnaden i massmedia kan inte tolkas på annat sätt än att de ger sitt gillande till det politiska våldet från extremvänstern, säger Patrik Forsén.


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Vetenskap

Så blev människan ett landdjur. Uppsalaforskare studerade hur dagens benmärg uppstod.0 

Mikroskopiskt kryp döpt efter Greta. Nyupptäckta arten får namnet Xerobiotus gretae.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0