Unga amerikaner anser sig vara homosexuella

Publicerad 8 november 2021 kl 09.49

Utrikes. Nära 40 procent av unga vuxna i USA identifierar sig nu "HBTQ", rapporterar Newsweek. Orsaken tros vara all propaganda i media.

Gilla artikeln på Facebook

Den nya studien visar att av så kallade millennials, födda åren 1984–2002, svarar 30 procent att de identifierar sig som "HBTQ". Det är en tre gånger så hög siffra som för befolkningen i dess helhet.

Bland unga tillhörande generation Z, som är mellan 18 och 24 år, är det hela 39 procent som hävdar att de har någon av de avvikande sexuella preferenser som ryms inom begreppet HBTQ.

I en annan mätning från Gallup i februari uppgav sig samtidigt 5,6 procent av vuxna amerikaner vara något annat än heterosexuella – en andel som ligger nära traditionella uppskattningar.

Att det skulle pågå en homosexepidemi bland unga i USA avfärdas dock av George Barna, som ligger bakom den nya mätningen. Han förklarar att tre fjärdedelar av de unga uppger sig söka efter en mening och anledning att stiga upp på morgonen.

– Hbtq-identiteten ger dem därför tröst. Många i den här generationen hävdar att de rör sig i den riktningen, men det är stor skillnad mellan att hävda identiteten och att leva ut livsstilen, säger han till Newsweek.

George Barna hänvisar till all rapportering i media som har gjort det "tryggt och coolt" för unga att hävda att de är HBTQ-personer.


Nyheter från förstasidan

Inte ens fyra sprutor skyddar mot omikron

Fler frågetecken kring vaccinens effektivitet. "Inte tillräckligt bra" enligt ny studie från Israel.0 

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Mikrorobotar kan bilda eget ben. Svenska och japanska forskarnas uppfinning.0 

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0