Ungern och invandringen
Ungerns premiärminister Viktor Orbán.

Ungern: Vi ska skicka tillbaka invandrarna dit de kom från

Publicerad 13 september 2015 kl 12.26

Utrikes. Ungern vill skicka tillbaka invandrarna som kommer till landet till de länder de kommit ifrån.
 – De här migranterna kommer inte från krigsområden utan från läger i Syriens grannländer, som Libanon, Jordanien och Turkiet. De var trygga där, säger premiärminister Viktor Orbán.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med tyska Bild som den ungerske premiärministern sätter ned foten i frågan om det pågående asylkaoset i Europa. Nu på tisdag träder ett antal nya lagar i kraft i Ungern som ska stänga gränsen och förhindra att fler invandrare väller in i landet.

På en direkt fråga om vad som kommer hända med invandrarna sedan svarar Orbán kort "tillbaka". När han ombeds utveckla sitt svar säger han såhär:

– De ska tillbaka dit de kom från. De här migranterna kommer inte från krigsområden utan från läger i Syriens grannländer, som Libanon, Jordanien och Turkiet. De var trygga där.

– De här människorna flyr inte från faror, de har redan flytt och behöver inte längre frukta för sina liv. De här människorna kommer inte till Europa för att de söker skydd, de vill ha ett bättre liv än i lägren. Man vill ha ett tyskt liv, kanske ett svenskt.

Anledningen till att det är Tyskland och Sverige som lockar invandrarna från tredje världen, och att de inte stannar för att söka asyl i något av de länder de passerar på vägen, säger Orbán beror på de höga bidragen som lockar dem att resa vidare.

– Levnadsstandarden i Grekland, Makedonien, Serbien, Ungern och Österrike duger inte åt dem. Personligen kan jag förstå det, men en sak är klar: Det finns ingen grundläggande rätt till ett bättre liv, bara ett liv i trygghet och med mänsklig värdighet.

I intervjun fortsätter Orbán med att förklara att de västeuropeiska politikerna lever i en "drömvärld" och att de saknar verklighetsförankring.

– Europas ledare lever för stunden, i en drömvärld. De har ingen aning om vilka risker invandringen innebär för oss eller omfattningen av problemet. Vi talar om tiotals miljoner människor. Tillgången är ändlös, Pakistan, Bangladesh, Mali, Etiopien, Nigeria. Om vi släpper in allihop kommer Europa gå under.

Orbán säger även i intervjun att han inte har något emot invandrarna och att hans fru och barn är aktiva i arbetet med att ta hand om dem. Han säger att han till och med skulle kunna tänka sig att öppna sitt eget hem för en invandrarfamilj, men att problemet med den typ av signaler skulle vara att man då lockade fler invandrare från tredje världen till Ungern.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Österrike: Fängelse för vaccinvägrare

Utkast till nya lagen läckt. Så ska hela landets befolkning över 14 år tvingas ta coronavaccin.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.