Ungerns utrikesminister Peter Szijjártó.

Ungern: Vi tänker inte stödja ett "folkutbyte" i Europa

Publicerad 3 november 2018 kl 19.02

Utrikes. Även Polen kommer med all sannolikhet säga nej till FN:s globala migrationsavtal om invandring. Det meddelar nu den polska regeringen. Samtidigt klargör Ungern att man inte tänker stödja ett "folkutbyte" av européer.

Gilla artikeln på Facebook

Antalet länder som motsätter sig FN:s hårt kritiserade globalistiska migrationsavtal blir fler och fler.

– Det är mycket troligt att vi inte kommer ingå i den globala pakten, sade Polens premiärminister Mateusz Morawiecki under ett möte med Tysklands förbundskansler Angela Merkel igår, enligt Deutsche Welle.

Merkel lovordar däremot avtalet och kallar det "väldigt viktigt".

Enligt DW har Tyskland varit drivande i att ta fram det ödesdigra avtalet, som bland annat liknats vid ett "självmordsavtal" för Europa eftersom det vill inför internationella "rättigheter" för invandrare över hela världen samt likställer illegala invandrare med så kallade flyktingar.

Tidigare har Ungern sagt att migrationsavtalet utgör en allvarlig säkerhetsrisk för landet.

Österrike, som också dragit sig ur, varnar särskilt för att FN-avtalet hotar nationers suveränitet och kan provocera fram en "massiv omflyttning av människor".

Samtidigt ska nu den ungerska regeringen ha klargjort sitt ställningstagande för FN. I ett brev till FN:s generalsekreterare och migrationsbyrå säger utrikesministern Peter Szijjártó att Ungern inte stödjer ett "befolkningsutbyte mellan kontinenter" och att avtalet "kommer leda till bildandet av parallella samhällen och ett ökat hot från terrorism", uppger Daily News Hungary, som citerar nyhetsbyrån MTI.

Landet kommer inte se avtalet som på något sätt bindande, oavsett om det röstas igenom.

Ungern påpekar också att invandring borde "stoppas och inte organiseras". Det bästa man i stället kan göra är att hjälpa människor i deras länder, enligt den ungerske ministern.

FN kommer rösta om det internationella invandringsavtalet under ett toppmöte i Marrakech ("Guds land") i muslimska Marocko i december.

USA under Donald Trump har lämnat avtalet för länge sen och Tjeckien funderar också på att göra detsamma.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Kraftig brand i Umeå

"Sprider sig snabbt". En bilbrand i en carportlänga har gjort hela byggnaden övertänd.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0