Uppgift: AFA gripna med järnrör i Stockholm

Publicerad 12 september 2020 kl 17.27

Inrikes. Sju vänsterextremister beväpnade med bland annat järnrör och baseballträ greps i Solna i Stockholm på lördagen, enligt uppgifter till Expressen. De förhörs nu av polisen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 12-tiden på lördagen som polisen grep sju personer i Solna misstänkta för förberedelse till grov misshandel.

"Polisen har kontrollerat två bilar i Solna och har i samband med det gripit sju personer som befann sig i bilarna. Personerna har haft tillhyggen med sig", skriver polisen på sin hemsida.

De gripna radades upp längs en vägg och var beväpnade med batonger, järnrör, pepparsprej och baseballträ.

Enligt uppgifter till Expressen har flera av personerna kopplingar till vänsterextrema rörelser som AFA.

Säkerhetspolisens presschef Karl Melin är förtegen och vill inte säga om hans myndighet kopplats in. Dock nämner han den dansken Rasmus Paludan planerade koranbränningar i Stockholm i helgen.

– Där har vi en samverkan med polisen. Men kring en enskild händelse så här kan jag varken bekräfta eller dementera hur vi arbetar, säger han till Expressen.

De gripna personerna förhörs nu av polisen men inget beslut om anhållande har fattats.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Centralbanker får befogenhet framtvinga kulturmarxism efter corona

Ska främja "social rättvisa på arbetsplatser" och annat.. Så planerar världseliten på World Economic Forum att utnyttja corona för att sprida politisk korrekthet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0