USA-militär ber om ursäkt för skämt om att bomba "millennials"

Publicerad 22 september 2019 kl 17.17

Utrikes. En enhet inom den amerikanska försvarsmakten har tvingats be om ursäkt till UFO-anhängare efter att ha postat ett Twitter-inlägg om att regeringen var redo att sätta in B-2 bombplan mot sin egen befolkning för att försvara hemligheterna på militäranläggningen Area 51.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i fredags som Defense Visual Information Distribution Service (DVIDS) släppte en bild på ett B-2 stealthbombplan tillsammans med följande skriftliga varning:

"Det sista #millennials kommer att se om de försöker sig på #area51raid idag".

DVIDS motsvarar ungefär den svenska enheten för försvarsfotografi, "Combat camera", som namnet till trots alltså är en del av den svenska – ej amerikanska – försvarsmakten.

Twitter-inlägget kom mot bakgrund av att nätaktivister skojat om att storma Area 51, för att få reda på vad som döljer sig där. Sedan länge har området varit föremål för olika teorier, bland annat om att området används under Apolloprogrammet för att spela in scenerna då USA landar på månen, och om att utomjordingar hålls inspärrade på Aria 51.

"Igår twittrade en DVIDSHUB-medarbetare på ett sätt som PÅ INTET SÄTT överensstämmer med hållningen från försvarsdepartementet. Det var olämpligt och vi ber om ursäkt för misstaget", skriver myndigheten nu på Twitter.


Asylsexvåldet

Överföll Röda korset-kvinna i asylboendets källare. Afghanen hade just fått lära sig att respektera västerländska kvinnor.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0