Inbördeskriget i Syrien och Irak
Amerikanskt artilleri utanför Mosul.

USA skickar ytterligare hundratals soldater till Mosul

Publicerad 27 mars 2017 kl 20.13
Av Mattias Albinsson

Utrikes. USA skickar ytterligare två kompanier till Mosul i Irak för att delta i offensiven mot Islamiska staten, rapporterar ABC.

Gilla artikeln på Facebook

Två kompanier motsvaras av mellan 200 och 300 soldater och de militära förbanden ska "ge råd och hjälpa" den irakiska offensiv som under veckan körde fast i västra Mosul. De två militära förbanden kommer från 82:a flygburna divisionens andra stridsbrigad som redan har 1 700 soldater stationerade i Irak och Kuwait.

USA:s regering har gett tillstånd till att stationera maximalt 5 262 soldater i Irak under den pågående insatsen. I realiteten finns runt 6 000 soldater i landet eftersom förband som på pappret endast är tillfälligt stationerade i landet inte räknas med i det antalet.

Pentagon har senaste veckorna pratat om att ytterligare trappa upp den militära närvaron i Irak för att nå ett avslut på det utdragna slaget om Mosul.


USA-kravallerna
Sveriges nya adel

Hovrätten friar: Orimligt kräva att invandrare ska följa svensk lag. Kan man inte svenska så kan man ju inte läsa lagar, resonerar domstolen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.