Ayan Jamil poserar med "chefen" Stefan Löfven (S).

Utpekat "S-troll" har blivit pressekreterare

Publicerad 18 februari 2020 kl 06.15

Inrikes. Ayan Jamil, som för ett par år sedan pekades ut för att driva en "trollfabrik" åt Socialdemokraterna, har nu blivit pressekreterare för partiet. Det skriver Samhällsnytt.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i janauri 2018 som det rapporterades om att Socialdemokraternas dåvarande omvärldsanalytiker Ayan Jamil genom ett misstag kunde knytas till ett så kallat trollkonto på Twitter med namnet "Lisa Forss".

Via "Lisa Forss" och andra konton spreds propaganda om Socialdemokraternas motståndare, bland annat en bild med texten "Skandalfabriken" som visade Hanif Bali (M) i sällskap med olika SD-profiler i stridsmundering.

En intern utredning startades mot Ayan Jamil och en kollega till honom som anklagades för att vara ansvariga för att driva den så kallade trollfabriken. Partiet stängde först av duon, som sedan omplacerades, skriver Samhällsnytt.

– Vi accepterar så klart inte fejkade konton, och när vi får den typen av anklagelser så utreder vi dem, sade Socialdemokraternas biträdande kommunikationschef Juan-Pablo Roa till SVT i januari 2018.

Men nu är Ayan Jamil åter på plats i partihögkvarteret på Sveavägen 68 – denna gång i rollen som pressekreterare för Socialdemokraterna.

Samhällsnytt har försökt få kommentarer från en annan pressekreterare, Johannes Svensson, om Jamils nya roll, men Svensson har inte velat svara på några frågor.

Bild:

© Skärmdump

Bilden som spreds av S-trollkonton på Twitter 2018.


Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Varning för snöstorm på Hawaii

Räknar med över 30 cm snö och stormbyar. "Resor bör begränsas till enbart nödsituationer."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.