Skott och stenar mot väktare i Båstad

Publicerad 17 oktober 2019 kl 12.51

Inrikes. I veckan har väktare utsatts för stenkastning och skottlossning i Båstad, uppger Lokaltidningen. En ung person har gripits. Även i Ängelholm angrips väktare.

Gilla artikeln på Facebook

Båstad är kanske mest känd för sina tennistävlingar och välbeställda fester på sommaren.

Men nu har den rika orten också blivit känt för brottslighet. Under sommaren utsattes lokala svenskar för flera rån på klockor och pengar, vilket Fria Tider rapporterade om då.

Under tisdagskvällen och natten till onsdag denna vecka utsattes också väktare för stenkastning och skottlossning på olika platser i Båstad.

Enligt Lokaltidningen ska stenar och fyrverkerismällare ha börjat "hagla" mot en väktarbil vid 22-tiden på tisdagen. Ingen person skadades men däremot fick bilen skador.

Senare på natten skedde en skottlossning vid en väktare på Musterivägen, troligen med ett luftvapen eller startpistol. Polisen tror att syftet var att hota väktarna.

– Vi har haft individer i Båstad från och till som inte agerat som man bör göra. De har varit provocerande mot väktare, säger Karim Ottosson, polischef i Båstad, till Lokaltidningen.

Polisen har lyckats gripa en person född år 2000 som nu är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, försök till misshandel och narkotikabrott.

Samtidigt ber polisen allmänheten om hjälp för att utreda vilka av ungdomarna som gör vad.

Under måndagen ska även en väktare ha skjutits med grön laser i grannkommunen Ängelholm. Den väktaren lyckades också undkomma utan skador.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0