DÖMD: Den ene afrikanen döms till humana 2 år och 6 månaders fängelse för att ha våldtagit två svenska tjejer och för att tillsammans med sin kompis ha grovt misshandlat en ung man som fick men för livet.

Vålds- och våldtäktskaos när ungdomar bjöd afrikaner till fest

Publicerad 1 februari 2017 kl 17.02

Inrikes. Tre svenska tonårstjejer och deras killkompis bjöd in två afrikanska män till vad som skulle bli en lugn mindre fest i Kista i Stockholm. Kvällen slutade med att killen blev nästan ihjälslagen och den ena tjejen våldtagen under brutala former.

Gilla artikeln på Facebook

De fyra vännerna hade en fredagskväll i november förra året samlats i en lägenhet i Kista för att laga mat, umgås och dricka lite cider.

Eftersom de ville att det skulle bli lite mer feststämning beslutade de sig för att bjuda in ett par andra personer. Den ena unga kvinnan kontaktade då en 21-årig liberian som hon kände ytligt och han tog i sin tur med sig en 19-åring från Kenya till festen.

Snapchat-skrytet: "Jag har dödat en kille"
Afrikanerna började ganska snart göra sexuella närmanden mot tjejerna, som då ville kasta ut dem. I samband med det sprutade afrikanerna pepparsprej i ansiktet på de unga kvinnornas manlige vän och fortsatte sedan att överösa honom med sparkar och slag, bland annat mot huvudet, medan han låg ned. Det grova våldet fortsatte efter att offret hade förlorat medvetandet, och de övriga på festen trodde att han blivit ihjälslagen.

Efteråt lade den 21-årige afrikanen upp en film på Snapchat där han, täckt av blod, skröt om att han hade "dödat en kille".

På grund av misshandeln hamnade den unge mannen enligt domen i ett livshotande tillstånd och hade hjärnblödningar på flera ställen, kraftiga svullnader, blåmärken över hela kroppen, frakturer och sår. Han har efteråt fått kvarstående kroppsliga men i form av minnesstörning och nedsatt koncentrationsförmåga.

Slet in henne i sovrummet
När av tjejerna försökte avbryta misshandeln tog 19-åringen stryptag på henne, tryckte upp henne mot väggen så att hon tappade andan och slog sedan ner henne till golvet.

Sedan slet han tag i hennes väninnas hår och drog in henne i sovrummet.

– Om du skriker så slår jag dig, förklarade afrikanen för den unga kvinnan, som var helt paralyserad av skräck efter misshandeln.

Han höll sedan fast henne runt halsen medan han våldtog henne. Det var först när en granne tog sig in i lägenheten som kvinnan lyckades fly från afrikanen.

Våldtog en svenska till
Den 19-årige kenyanen döms nu till två och ett halvt års fängelse för grov misshandel, misshandel och våldtäkt. Han döms i samma veva för att ha våldtagit en annan svensk kvinna i Johanneshov i maj 2016. Enligt domen ska han utvisas ur Sverige – men bara i tio år.

Hans 21-årige kumpan från Liberia döms samtidigt till tre års fängelse för grov misshandel. Han är sedan tidigare dömd för ett mycket stort antal brott – som rån grov misshandel, misshandel och våld mot tjänsteman – men slipper även denna gång utvisning hem till Afrika.


Ädelmetallerna

"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Efter bilbränderna: Kommuntopp uppmanar föräldrar anmäla sina barn

Eskilstuna skakas av stort antal brandattentat. S-toppen: "Kommer man hem och stinker bensin kan det ju vara en signal."0 

Ekonominyheter

Företagare ska kunna dömas för bidragsbrott

Utskottsinitiativ mot bidragsfusk.. Nu ska bidragsbrottslagen även omfatta statliga stöd till företag.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.