Val 2018
Drygt 300 personer lyssnade på Alternativ för Sveriges torgmöte.

Vänstern kunde inte stoppa AFS i Göteborg

Publicerad 31 augusti 2018 kl 20.29

Inrikes. Alternativ för Sveriges torgmöte på Götaplatsen i Göteborg samlade över 300 åhörare under fredagen. Mötet kunde genomföras enligt plan trots att omkring 200 vänsteraktivister gjorde sitt bästa för att störa talarna med oväsen.

Gilla artikeln på Facebook

”Staden den är vår, och AfS är inte välkomna”, hade det vänsterextrema nätverket Göteborgs Antifascistiska Front deklarerat i en uppmaning till protester mot Alternativ för Sveriges sammankomst i Göteborg.

– Vi äger Götaplatsen, vi äger Göteborg, kontrade AFS ordförande Gustav Kasselstrand när han inledde partiets torgmöte.

Fakta på marken gav AFS-ledaren rätt. En räkning som Fria Tiders utsände genomförde på platsen gav vid handen att AFS lockade drygt 300 åhörare, medan cirka 200 personer deltog i motdemonstrationen.

Kasselstrand talade om hur invandringen förvandlat Göteborg till en problemtyngd stad han inte längre känner igen sedan studietiden då han bodde där.

– Så sent som för några veckor sedan löpte kriminella invandrare amok här i Göteborg och satte eld på närmare 100 bilar inom loppet av bara en timme, sade Kasselstrand.

– De här invandrarna ska inte integreras, de ska sättas på första bästa plan på Landvetter och åka tillbaka. De kan inte integreras, vi vill inte att de ska integreras. De ska tillbaka till sina hemländer, så enkelt är det, sade han och möttes av jubel från publiken.

Riksdagsmannen Mikael Jansson, som tidigare företrädde SD, var också han på plats för att berätta om en resa till Syrien som han nyligen kommit tillbaka från. Jansson hade träffat en talesperson för det syriska parlamentet i Damaskus för att diskutera möjligheterna för syrier att återvandra från Sverige till sitt hemland.

– Man var tydliga med att konstatera att man vill ha hjälp med att få tillbaka sina medborgare. Men de sa också att de är väldigt medvetna om att en del av dem som invandrat till Sverige, och kallat sig syrier, inte är syrier. De har kommit på falska papper och de naiva svenska myndigheterna har släppt in dem, sade Jansson.

Kanske tjugo procent av dessa har slagits eller solidariserat sig med IS. Och det här är farligt, sa de. En enda IS-person som kommer till Sverige kan åsamka stor skada. Var väldigt försiktiga, förklarade de för mig.

Motdemonstranterna stod en bit bort bakom kravallstaket och skanderade slagord, men lyckades inte överrösta talarna som kunde göra sig hörda utan problem.

Efter att talen hade avslutats dröjde närmare 100 personer kvar på platsen och väntade på att få chansen att skaka hand och byta några ord med AFS-ledaren. Kasselstrand blev kvar länge på platsen för att prata med folk, posera för selfies och skriva autografer.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Åtta gånger fler sjuka med vaccin än utan

Stockholm massvaccinerades. Då ökade smittspridningen med 800 procent.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.