Ytterligare en föreslagen annons, denna gång mot stenkastning, stoppades av Skånetrafiken idag.

Vänsterpartiet vill stoppa SD-annonser

Publicerad 15 augusti 2014 kl 18.08

Inrikes. Vänsterpartiet i Stockholm kräver att SL gör samma sak som Skånetrafiken och stoppar Sverigedemokraternas affischkampanj i kollektivtrafiken.

Gilla artikeln på Facebook

Det var på torsdagen som Skånetrafiken valde att stoppa flera av SD:s affischer av rädsla för att partiets budskap, som "Krafttag mot brottsligheten, mer stöd till brottsoffer", skulle leda till att bussarna utsätts för stenkastning.

Nu kräver Vänsterpartiets gruppledare i Stockholms läns landsting, Gunilla Roxby Cromvall, att även SL ska göra samma sak. Men SL vägrar att tillmötesgå partiets krav.

– Kollektivtrafiken är en förvaltning inom landstinget och därför är vi på SL tvungna att vara politiskt sakliga. Vi kan inte göra inskränkningar i särskilda partiers möjligheter att marknadsföra sig, det vore censur, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på SL till Dagens Opinion.

På fredagen stod det samtidigt klart att Skånetrafiken stoppat ytterligare en busskampanj från SD. Den nya annonsen hade budskapet: “Stoppa stenkastningen mot Malmös bussar!”

– Det är oroande och väldigt tragiskt att utvecklingen i Malmö har gått så långt att våldet direkt påverkar och begränsar möjligheten för politiska partier att få ut sina budskap. Att lokaltrafiken väljer att böja sig för våldet, säger Joakim Wallerstein, kommunikationsstrateg hos Sverigedemokraterna, till Nyheter Idag.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Jättelik 2.000 år gammal kattbild hittad på berg. Arkeologernas häpnadsväckande fynd.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0