André Mattsson (V) tycker det är onödigt med munskydd och visir. Cancerkirurgen Mia Fahlén arbetar i munskydd och visir varje dag och håller inte med.

V-toppens coronahån mot kvinna i munskydd och visir: "Det enda som saknades var foliehatten"

Publicerad 18 december 2020 kl 17.04

Politik. Den lokale V-toppen André Mattsson är i blåsväder efter ett inlägg på Twitter där han hånar en kvinna i munskydd och visir. I synnerhet vårdpersonal tycker att vänsterpartistens utspel är osmakligt.
– Folk dör, påpekar cancerkirurgen Mia Fahlén för Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var igår som André Mattsson, ersättare i distriktsstyrelsen för Vänsterpartiet i Norrbotten, gjorde sig lustig över en kvinna han sett som bar både munskydd och visir.

"Såg just en kvinna gå förbi med munskydd OCH visir. Det enda som saknades var foliehatten", skrev han i ett hånfullt inlägg på Twitter.

Inlägget har väckt kraftiga reaktioner från människor som uppfattar det som mycket olämpligt. En av dem är cancerkirurgen Mia Fahlén i Stockholm som arbetar i munskydd och visir varje dag.

– Sedan i tisdags måste vi ha både munskydd och visir när vi träffar patienter, jag gillar inte det heller, men måste man så måste man, säger hon till Fria Tider.

Fahlén svarade på Mattssons tweet med en bild på sig själv iförd sina arbetskläder. Hon uppmanar nu folk att vara lite mer försiktiga innan de hånar dem som skyddar sig själva och sin omgivning från smitta.

– Alla ska ta det försiktigt. Folk dör! säger hon.

– Vi har fått dra ner våra operationer nu, så det är längre väntetid än någonsin, och det är för att all narkospersonal måste vara på IVA, så man får ligga lite lågt med hånen. Det är hemskt att inte kunna sköta sitt jobb på det sätt man vill, säger Mia Fahlén.

Den 61-åriga cancerkirurgen betonar samtidigt att hennes uppmaning riktar sig till alla, och att hon inte är ute efter att kritisera just André Mattsson.

"Jag jobbar ju i visir"
Nina Berggård är ordförande för Vänsterpartiets distriktsstyrelse i Norrbotten. Hon arbetar själv inom vården.

– Jag jobbar ju i visir och munskydd. Rent generellt tycker jag att det är viktigt att man lyssnar till de allmänna råd och rekommendationer som finns. Vi använder inte munskydd och visir för att främst skydda oss själva, utan av omtänksamhet och för att inte sprida smitta till andra.

Berggård berättar att André Mattsson borde känna till att det finns de i styrelsen och partiet som jobbar inom vården.

– Vi känner varandra lite grand, vi sitter i samma styrelse. Men det är ett idellt uppdrag, jag jobbar heltid på kommunens rehab, påpekar hon.

Nina Berggård tycker att det André Mattsson skrev på Twitter var onödigt.

– Jag tycker det är bra att människor lyssnar på de allmänna råd och riktlinjer som finns. Jag försöker vara så noga som jag bara kan, både i mitt arbete och privat, utifrån att vi har ett gemensamt ansvar att skydda varandra och framförallt inte sprida smittan vidare till andra, säger hon.

– Jag tycker det var onödigt sagt i de här tiderna när folk faktiskt är oerhört bekymrade över coronaspridningen. Det är ett allvarligt läge, till och med kungen har kommenterat det! säger Nina Berggård.

Fria Tider har sökt André Mattsson, men inte lyckats få tag på honom.


Nyheter från förstasidan

"Årets nybyggare" dömd för hedersvåld

Prisades och blev M-politiker. Men nu har mönsterinvandraren dömts efter ett bildrama med dottern.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.