"Vaccinera inte unga och friska"

Publicerad 5 maj 2021 kl 07.08

Inrikes. Vaccinera endast riskgrupper – inte unga och friska. Så lyder budskapet från 28 medicinska experter i en debattartikel i Göteborgs-Posten.

Gilla artikeln på Facebook

I artikeln skriver de 28 läkarna och forskarna att en stor del av världens befolkning nu har haft covid-19 och att ännu fler har någon form av immunitet.

"Därför bör vi bara vaccinera dem som är över 65 år eller i riskgrupp. Annars riskerar vi att upprepa de ödesdigra misstagen från vaccinationen mot svininfluensan", skriver de 28 experterna.

Bland undertecknarna finns bland andra läkarna Sven Román och Nils Littorin, som dömer ut regeringens experter.

"Experter som snarare är nyttiga idioter åt läkemedelsindustrin. Jag vet vad jag talar om, för jag var det själv fram till för cirka tio år sedan", skriver Sven Román på Twitter.

Förslaget går på tvärs med den allmänna vaccinationstrategi som genomdrivs av Folkhälsomyndigheten och regeringens vaccinsamordnare Richard Bergström, som tidigare var vd för branschorganisationen Läkemedelsindustriföreningen.


Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0