Platsen på Mösseberg där brottet begicks.

Våldtäktsman angrep ny kvinna i skogen direkt när han frigavs

Publicerad 25 april 2021 kl 19.49

Inrikes. Afrikanen blev villkorligt frigiven 244 dagar i förtid tack vare det kontroversiella svenska systemet med två tredjedelsfrigivning. Dagar senare begick han nya sexbrott mot en ung kvinna som var på promenad i skogen.

Gilla artikeln på Facebook

Den 31 januari 2019 dömdes den idag 28-årige mannen från Tanzania för våldtäktsförsök och hemfridsbrott till två års fängelse.

Han hade då följt efter en ung kvinna som var på väg hem från en nattklubb i Göteborg. När hon kom hem trängde han sig in i hennes lägenhet och försökte våldta henne. Kvinnan lyckades dock med våld få bort hans hand från hennes mun och skrika, varpå afrikanen blev rädd och sprang iväg.

Kammaråklagare Mats Dahlberg hade i det målet inte yrkat att mannen skulle utvisas. 22-åringen blev villkorligt frigiven redan den 29 oktober 2020 med en återstående strafftid om 244 dagar.

Det nya offret, en ung kvinna, promenerade vid 12-tiden den 7 november 2020 på Mösseberg i Falköpings kommun när hon kontaktades av afrikanen.

"Hon har berättat att hon en stund senare såg att han hade byxorna nere, att han onanerade, att hon uppfattade att detta var riktat mot henne, att de då som närmast befann sig två meter ifrån varandra och att hon upplevde hans agerande som obehagligt", står det i domen.

22-åringen försökte försvara sig med att han bara hade "kissat", men den historien köper inte Skaraborgs tingsrätt som nu dömer honom till 5.000 kronor i böter för sexuellt ofredande. Han ska också betala 5.000 kronor i skadestånd till kvinnan.

"Han begick nu aktuellt brott kort tid efter den villkorliga frigivningen. Tingsrätten beaktar återfallet vid straffmätningen. Vid ett sådant beaktande finner tingsrätten att det brott han nu döms för har ett straffmätningsvärde om 100 dagsböter. Hans ekonomiska förhållanden är sådana att varje dagsbot bestäms till 50 kr", skriver tingsrätten.

Inte heller denna gång hade åklagaren yrkat att 22-åringen, som är medborgare i Tanzania, skulle utvisas hem till Afrika.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0