Våldtog 12-åring – slipper utvisning

Publicerad 31 december 2013 kl 07.11

Inrikes.Den 22-årige somaliska medborgaren Mohamed Ali Jacob har dömts till tre års fängelse för att ha drogat och våldtagit en 12-årig flicka i Malmö.

Gilla artikeln på Facebook

Mohamed bjöd flickan på cigaretter och cannabis och lockade sedan med henne till en lägenhet han förfogade över. Där genomförde han en våldtäkt på flickan, som uppger att hon vid tillfället hade "däcket" av drogerna och inte kunde röra sig.

Tingsrätten valde att inte tro på 22-åringens version, som gick ut på att flickan frivilligt gått med på samlaget, och att han inte visste att hon var under 15 år.

12-åringen befann sig enligt domen dessutom i en särskilt utsatt situation eftersom hon var drogpåverkad vid våldtäkten. Mohamed Ali Jacob döms därför till tre års fängelse för våldtäkt mot barn och ska dessutom betala 115?000 kronor i skadestånd.

Trots brottets grova karaktär valde kammaråklagare Sigrid Stengel att inte yrka på utvisning, så om ett par år kommer Mohamed att vara tillbaka på Sveriges gator igen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Trump: "Europa måste ta tillbaka sina IS-terrorister"

Hotar på nytt att "släppa loss" dem i Europa. "USA kommer inte placera dem i Guantanamo i 50 år och betala för det."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Kultur

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0