Gängmisshandeln i Västervik
Videon från gängmisshandeln visar hur offret utsätts för brutalt våld och förnedras. Dagar innan händelsen våldtogs den 13-åriga flickan på en McDonalds-toalett.

Våldtog 13-åring och sparkade pojke sönder och samman – straffas med utegångsförbud på kvällar

Publicerad 21 februari 2024 kl 06.32

Efterlyst. En ledare för ett så kallat ungdomsgäng som satt skräck i Västervik döms till "ungdomsövervakning" – med eventuell hemarrest under kvällar och helger. Detta efter att han befunnits skyldig till bland annat våldtäkt mot en 13-årig flicka och en efterföljande brutal gängmisshandel av en tonårspojke som uppges ha varit våldtäktsoffrets pojkvän.

Dela artikeln

Fria Tider rapporterade i september om en video som visar hur en svensk pojke i Västervik blir förnedrad och brutalt misshandlad – bland annat med hårda sparkar i huvudet.

Flera Västerviksbor hörde i samband med händelsen av sig till Fria Tider och var starkt kritiska till vad man upplevde som en mörkning av det inträffade från lokalmediers och polisens sida.

Gängmisshandeln ägde rum den 18 september vid Sonderburgska huset vid Stadsparken i Västervik. Sex dagar tidigare hade en 13-årig flicka blivit våldtagen på en McDonalds-toalett av ledaren i gänget som misshandlade pojken.

Får utegångsförbud
Enligt uppgifter till Fria Tider hade pojken som misshandlades ett förhållande med flickan som våldtogs.

Gängledaren, en 15-åring med invandrarbakgrund från tredje världen, har nu dömts för våldtäkt mot barn, misshandel, olaga hot och barnpornografibrott (eftersom han filmade våldtäkten och spred filmmaterialet till andra).

Straffet blev ungdomsövervakning i 8 månader. Det innebär att han "underkastas en planering som bland annat kan innehålla en hemarrest under kvällar och helger", skriver Västerviks-Tidningen.

"Många föräldrar är rädda"
Två andra ungdomar, 16 respektive 17 år, döms samtidigt för en rad olika brott men kommer undan med 80 timmars respektive 90 timmars ungdomstjänst.

En förälder i Västervik kallar domen "sorglig".

– De är snart på stan och gör likadant mot andra, säger kvinnan till Fria Tider och tillägger att "många föräldrar är rädda".


Nyheter från förstasidan

Åkesson: Dags börja dra in medborgarskap för kriminella

Höjer tonläget efter mordet. "Medborgarskap har delats ut som om man fått det i cornflakes-paketet."0 

Ekonominyheter

Inflationen i Sverige sjunker ytterligare

KPI nu på 4,1 procent.. "Vissa varor är till och med billigare än vad de var under samma period förra året."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.