Lars Vilks död

Vänsterakademiker: Lars Vilks mål var ett rasistiskt folkmord

Publicerad 6 oktober 2021 kl 10.55

Inrikes. Ylva Habel, affilierad forskare i medievetenskap vid Uppsala universitet, går nu till rasande attack mot den avlidne konstnären Lars Vilks.

Gilla artikeln på Facebook

Lars Vilks, som är känd för att ha avbildat den muslimske profeten Muhammed som en rondellund, dog tillsammans med två poliser i en dödskrasch i söndags.

Inom det svenska etablissemanget är det sedan tidigare flera som har anklagat Lars Vilks för att vara rasist och islamofob. Efter dödsbeskedet har kommentarerna om konstnären för det mesta varit artiga från vänstern.

Ett undantag är vänsterakademikern Ylva Habel som går så långt som att anklaga Lars Vilks för att ha haft folkmord som mål.

"Lars Vilks har aldrig agerat eller tala för demokrati och yttrandefrihet. Att genom rasism förfölja och demonisera redan försöfljda grupper — det är att bidra till att tycka ihjäl dem. Det är utplåningsretorik, inget annat. Och utplåningsretorik har ett särskilt mål: FOLKMORD", skriver Ylva Habel på Twitter.

Ylva Habel, som är affilierad forskare i medievetenskap vid Uppsala universitet och har varit lektor vid Södertörns högskola, har forskat om att vita människor är rasister. Hon har ofta gått till hätskt angrepp mot vita européer, som hon anser vara just rasister.

Hon har låst sitt konto på Twitter efter att ha fått kritik för inlägget om Vilks.

Fria Tider har utan framgång försökt nå Ylva Habel för en kommentar.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.