Bilder från kransbränningen på Alter Annenfriedhof.

Vänsterextrema brände kransar till minne av offer för terrorbombning

Publicerad 18 februari 2020 kl 09.51

Utrikes. Tyska vänsterextremister har tagit på sig ansvaret för ett attentat mot en kyrkogård i Dresden, rapporterar Junge Freiheit. I attentatet brändes kransar som nedlagts till minne av de många civila som dödades i de allierades terrorbombningar av staden under andra världskriget.

Gilla artikeln på Facebook

Den större delen av den gamla kulturstaden Dresden förstördes i amerikanska och brittiska bombräder under vintern 1945. Uppemot hundratusentals civila beräknas ha dödats i terrorbombningen.

I samband med 75-årsdagen av attacken hedrades offren förra veckan av lokala toppolitiker med kransar på kyrkogården Alter Annenfriedhof i Dresden.

Men under natten smög sig vänsterextremister in på kyrkogården och eldade upp flera av kransarna. Andra kransar kastades i en soptunna.

"I våra ögon är kransläggningen ett hån mot alla offer för Förintelsen och det tyska aggressionskriget samt en försköning av historiska händelser", skriver den vänsterextrema sajten Indymedia, där bilder från aktionen också har postats.

"Tyska förövare är inte offer – avskaffa minnesdagen och offermyterna kring Dresden!" fortsätter vänsterextremisterna.

En särskild grupp inom den tyska extremvänstern kallar sig "antityskar" (Antideutsche) och anser att tyskar är onda och att alla nationer utom Israel ska avskaffas. Tidigare har antityskar och feminister demonstrerat med budskapet "Bomber Harris gör det igen" på årsdagen av Dresdenbombningarna.

"Bomber" Harris, eller "Slaktaren" Harris, var ett öknamn som användes för Arthur Travers Harris, den befälhavare i det brittiska flygvapnet som låg bakom bombkampanjerna mot Dresden och andra städer och som därmed var personligen ansvarig för ett mycket stort antal civila dödsfall.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Allt färre butiker går i konkurs

Corona ger draghjälp till detaljhandeln.. Antalet butiker i konkurs minskade kraftigt under mars månad.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Svenskar vistas utomhus 43 procent mer än vanligt visar Googles GPS-data. Överläkare: 70-åringar "som trotsiga tonåringar".0 Plus

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0