Nordic Wear

Vänsterhets mot företag som kampanjar för kärnfamiljen

Publicerad 14 juli 2015 kl 13.33

Inrikes. Klädbutiken "Nordic Wear" har sedan igår utsatts för en hätsk kampanj från vänsterextremister sedan man tagit ställning mot den homosexuella rörelsen och lagt upp en bild på sin Facebooksida till försvar för kärnfamiljen.
– Bilden är ett ställningstagande för den traditionella kärnfamiljen, säger en företrädare för företaget till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Politisk extremism

Politiska extremister är individer som använder våld, hot, andra lagbrott och/eller liknande för att uppnå sina politiska mål.

Säkerhetspolisen definierar skillnaden mellan icke-extremister och extremister som "dem som tror på politisk dialog och demokrati och dem som inte gör det".

© Facebook

Denna logotyp lade företaget upp på sin Facebooksida.

Den stiliserade bilden föreställer en mamma, pappa och två barn där föräldrarna tillsammans håller upp ett paraply som skyddar familjen från ett regnbågsregn. Under bilden har företaget skrivit texten; "Tyvärr säljer vi inte paraplyer. Men hade vi gjort det, hade de fungerat såhär!".

Reaktionerna från vänsterextremister och den homosexuella rörelsen i Sverige lät inte vänta på sig och många är riktigt upprörda över att ett företag, knappa två veckor innan "Pride" inleds i Stockholm, vågar ta ställning mot rörelsen.

"Nordic wear, jag sitter här och blinkar bort arga tårar och konstaterar att ni är sämst, och att jag hoppas att ni går i konkurs", skriver en upprörd kvinna som kommentar till bilden.

Andra framför dödshot mot personerna bakom företaget och en person, som fått stöd från femton andra, tycker att personerna bakom företaget samt deras familjer och barn ska kartläggas.

Nordic Wear är bland annat återförsäljare åt det tyska klädmärket Thor Steinar – ett företag som av bland andra vänstertidningen Aftonbladet anklagats för att ha "kopplingar till" nynazismen. Anledningen är att många nynazister i Tyskland tycker om klädmärket.

I kommentarsfältet länkar flera personer till en artikel i Aftonbladet från förra året då riksdagsledamoten Robert Stenkvist (SD) anklagades för att ha en "nazi-keps" på sig sedan han synts med en Thor Steinar-keps i Almedalen.

Administratörer bakom Nordic Wears Facebooksida har anklagat vänsterextremister som anmält sidan till Facebook för att vara "homofascister" – Facebook har hittills svarat med att budskapet om att stå upp för kärnfamiljen inte bryter mot deras regler.

I ett mail till Fria Tider skriver företrädaren Carl från Nordic Wear att bilden är "ett ställningstagande för den traditionella kärnfamiljen" och att "homosexuella äktenskap är ologiskt och farligt".

Han konstaterar även att försäljningen ökat kraftigt tack vare den stora spridning som bilden har fått.

Svar på tre skriftliga frågor ställda till Nordic Wear:

Hur ska bilden tolkas har ni tänkt er? Är ni emot homoäktenskap och är det till stöd för kärnfamiljen?
"Bilden är ett ställningstagande för den traditionella kärnfamiljen. Vi menar att barn har rätt till en mor och en far och att homosexuella äktenskap är ologiskt och farligt, eftersom det undergräver fundamentet varpå samhället vilar, dvs den traditionella familjen."

Reaktionerna på FB-inlägget har inte låtit vänta på sig, var det väntat och hur ser ni på alla upprörda kommentarer?
"Vi trodde inte att ett sådant ställningstagande skulle uppmärksammas på det här sättet. Vi har i skrivande stund tagit emot över 600 anmälningar för bilden. Samtidigt har vi fått ett stort stöd och försäljningen har gått upp kraftigt."

Vänstertidningarna Aftonbladet och Metro har tidigare kallat er nazister och de produkter ni säljer nazistiska, hur ställer ni er till det?
"Vänstermedia kallar alla som inte håller med dem för nazister eller liknande. Det är klart att det kan kännas lite tråkigt, men ordet är numera så urvattnat att ingen bryr sig."

Bild:

© Wikipedia

Butiker som säljer varumärket Thor Steinar utsätts ofta för vandalisering från extremvänstern.


Knivattacken mot Boråspolisen

Poliser omringades av jättelik invandrarmobb i Borås. Fick halverat straff på grund av låg ålder – trots att han ljög om att han är ett flyktingbarn.0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.