Video: Här har de sex i baksätet på FN-bilen

Publicerad 27 juni 2020 kl 14.23

Utrikes. Ännu en sexskandal skakar nu Förenta Nationerna sedan ett videoklipp dykt upp som visar hur en man har sex med en kvinna i baksätet på en av FN:s officiella bilar.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt The New Humanitarian har FN inlett en utredning sedan ett 18 sekunder långt filmklipp spridits i sociala medier som visar hur en kvinna sitter gränsle över en man i baksätet på en vit fyrhjulsdriven Toyota med bokstäverna "UN" målade på fordonet.

Enligt den FN-närstående tidningen är videon filmad nattetid på HaYarkon street i centrala Tel-Aviv, Israels största stad. Av videon att döma ser det ut som att mannen och kvinnan har sex med varandra medan bilen färdas längs den vältrafikerade gatan. FN-bilen tros tillhöra United Nations Truce Supervision Organisation (UNTSO) som har observatörer stationerade i regionen för att hålla ett öga på gränsen mellan Israel och Libanon samt de av Israel ockuperade Golanhöjderna.

FN har bekräftat att videon visar en av deras bilar och FN-talesmannen Stéphane Dujarric säger till The New Humanitarian att hon är "chockad och djupt berörd av det som syns i videon".

– Det beteende som ses i videon är avskyvärt och strider mot allt vi står för och har arbetat för att uppnå när det gäller att bekämpa olämpligt sexuellt beteende bland FN:s personal, säger hon.

Det finns misstankar om att kvinnan som syns i baksätet på bilen är prostituerad. Att köpa sex var fram till förra månaden lagligt i Israel då landet kriminaliserade sexköp. FN har emellertid en strikt policy mot att deras medarbetare köper sexuella tjänster, oavsett lagarna i det land de verkar i.

Trots det har FN skakats av ett flertal sexskandaler senaste åren. Associated Press avslöjade 2017 att drygt hundra FN-medarbetare på Haiti utnyttjat barn som sexslavar i tio års tid. 2004 avslöjade Amnesty International att minderåriga flickor i Kosovo kidnappades, torterades och tvångsprostituerades för att stilla de sexuella behoven hos FN- och Nato-personal stationerad där.

FN-personal kopplas även till trafficking och tvångsprostitution i bland annat Bosnien, Kambodja, Mocambique och Sri Lanka.


Inbördeskriget i Syrien och Irak

Spektakulära räden början på slutet för IS. Hundratals tungt beväpnade jihadister i stor kortege fick möta Allah.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Feministerna lockar barn med gratis medlemsskap. Småglin ska möjliggöra fortsatt skattefinansierad kamp mot "rasism".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Bilder från grannar avslöjar. Nu oroar sig grannarna i den lilla dalaorten Gagnef.0 

Vetenskap

Här invigs världens snabbaste tåg i Kina. Video: Futuristiska svävande supertåget lämnar fabriken.0 Plus

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Kultur

"Rasistisk" utställning blev stor succé. Norska konststudenterna jagas av extremvänstern.0 

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0