Video: Här slår 20-årige Ali ned svensk kvinna på gata i Malmö

Publicerad 15 september 2020 kl 13.29

Inrikes. Ett videoklipp som sprids i sociala medier visar hur en man slår ned en kvinna i Malmö. Mannen i videon har pekats ut som en kriminell 20-årig arab med ursprung i Irak.
– Vi känner till videon, säger Calle Persson på Malmöpolisen till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Den uppseendeväckande videon började spridas den gångna veckan av ett konto på Instagram, men det var först efter att Samhällsnytt uppmärksammat den i söndags som den suddiga videon fick större spridning i sociala medier där den väckt starka reaktioner.

Videon är av allt att döma inspelad på Helsingborgsgatan i stadsdelen Möllevången i Malmö vid en okänd tidpunkt och visar hur mannen slår ned en förbipasserande blond kvinna. Kvinnan faller till marken med okända skador samtidigt som någon hånskrattar åt den hänsynslösa misshandeln.

På Flashback pekas en 20-årig arabisk man ut för den till synes oprovocerade misshandeln. 20-åringen är, enligt uppgifter från Skatteverket, född i Sverige och son till invandrare från Irak som kom till Sverige på 90-talet. Han bor fortfarande hemma hos sin mamma och pappa i den invandrartäta stadsdelen Rosengård i Malmö.

20-åringen är tidigare dömd för ett flertal brott. 2016, när han var 16 år gammal, deltog han i en kidnappning av en ung man som under pistolhot uppmanades att betala tillbaka en påstådd skuld. Sammanlagt 16 invandrare, främst araber, åtalades senare för händelsen. 20-åringen är sedan dess även dömd för bland annat narkotikabrott, penningtvättsbrott och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Videon på gatumisshandeln i Malmö har inte rönt någon större uppmärksamhet i svenska medier, men däremot uppmärksammats internationellt. Bland andra har den brittiska tidningen The Sun rapporterat om misshandeln.

Polisen i Malmö känner till videon som skildrar misshandeln, men vet inte mer än så om händelsen.

– Vi känner till videon, men händelsen som sådan har i alla fall inte jag kunnat precisera, säger Calle Persson på Malmöpolisen till Fria Tider.

– Det finns inget datum, det finns ingen plats, det finns inga personuppgifter på målsägande eller den misstänkte heller vad jag känner till.

Misshandeln har enligt Calle Persson inte anmälts till polisen och de har inte lyckats bekräfta att det är den utpekade 20-årige araben som är gärningsman i den suddiga videon.

– Att knyta det till en gärningsperson i en video, det krävs mer än så, säger han.

Polisen vill gärna att vittnen eller andra som har information om misshandeln hör av sig till polisen med den informationen.


Ekonominyheter

Mycket bidrag i Teslas omsättning

Säljer "utsläppsrätter" istället för bilar.. Statliga subventioner bakom framgångssagan Elon Musk.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Okunnigt att avstå. Generaliseringar är en nödvändig del av ett vetenskapligt förhållningssätt, inte minst till invandrare och brott.0 

Vetenskap

Hundars stressnivåer knyts till ägaren. Men det är skillnad mellan olika raser.0 

Tiotusentals följer kinesisk skrotraket. Följer med spänning var raketen slår ned.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus