Video: Ilsken man till attack mot grävmaskin

Publicerad 8 augusti 2016 kl 14.39
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Ett videoklipp som de senaste dagarna fått viral spridning i Finland visar hur en ilsken man går till våldsam attack mot en grävmaskin.

Gilla artikeln på Facebook

Scenerna utspelade sig i torsdags förra veckan vid en byggarbetsplats i Vanda som ligger strax norr om huvudstaden Helsingfors. Av oklar anledning gick en man med bar överkropp till attack mot grävmaskinen, bland annat genom att kasta sten på den.

I videon ser man hur gräv­maskinisten använder skopan för att skapa avstånd mellan sig och den arge mannen. Maskinisten lyckas dessutom skickligt avvärja några av de stenar som kastas mot honom.

Iltalehti skriver att en förälder som precis lämnat sitt barn på dagis fångade den märkliga situationen på film. "Duellen" mellan grävmaskinen och stenkastaren pågick i flera minuter.

Av filmen framgår tydligt att den ilskne mannen är en invandrare och enligt kommentarer i sociala medier handlar det om en somalier. Efter några minuter kom en polisbuss till platsen och invandraren greps odramatiskt och fördes bort från platsen.

Ingen tycks riktigt begripa varför den invandrade mannen var så arg på grävmaskinen, men i sociala medier spekuleras det i att han av någon anledning känt sig hotad av den.


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Mer från Utrikes

FN-krav på basinkomst bara för kvinnor

Så föreslås fattiga kvinnor kompenseras för pandemin.. Basinkomst specifikt riktad till kvinnor ska "minska klyftorna", enligt globala organisationen.0 

Fidesz lämnar EU-grupp efter påtryckningar från M och KD

Orbáns högerparti tvingas lämna EPP.. Moderata glädjen: "Äntligen sätter vår partigrupp ned foten!"0 

Vetenskap

Så blev människan ett landdjur. Uppsalaforskare studerade hur dagens benmärg uppstod.0 

Mikroskopiskt kryp döpt efter Greta. Nyupptäckta arten får namnet Xerobiotus gretae.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0