Video: Ilsken man till attack mot grävmaskin

Publicerad 8 augusti 2016 kl 14.39
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Ett videoklipp som de senaste dagarna fått viral spridning i Finland visar hur en ilsken man går till våldsam attack mot en grävmaskin.

Gilla artikeln på Facebook

Scenerna utspelade sig i torsdags förra veckan vid en byggarbetsplats i Vanda som ligger strax norr om huvudstaden Helsingfors. Av oklar anledning gick en man med bar överkropp till attack mot grävmaskinen, bland annat genom att kasta sten på den.

I videon ser man hur gräv­maskinisten använder skopan för att skapa avstånd mellan sig och den arge mannen. Maskinisten lyckas dessutom skickligt avvärja några av de stenar som kastas mot honom.

Iltalehti skriver att en förälder som precis lämnat sitt barn på dagis fångade den märkliga situationen på film. "Duellen" mellan grävmaskinen och stenkastaren pågick i flera minuter.

Av filmen framgår tydligt att den ilskne mannen är en invandrare och enligt kommentarer i sociala medier handlar det om en somalier. Efter några minuter kom en polisbuss till platsen och invandraren greps odramatiskt och fördes bort från platsen.

Ingen tycks riktigt begripa varför den invandrade mannen var så arg på grävmaskinen, men i sociala medier spekuleras det i att han av någon anledning känt sig hotad av den.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Halalslaktat kött och dadlar i stort projekt. Hundratals butiker ska ställas om till mångkulturellt läge redan under 2021.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Utrikes

Här puttas kvinnan framför tåget i tunnelbanan

Video.. Främmande mannen slår till – precis när tåget anländer.0 Plus

Tyska Säpo klassar vaccinkritiker som "statsfiender"

Coronademonstranterna får samma beteckning som nazister.. Nu vill det tyska författningsskyddet få behandla vaccintvivlarna på samma sätt.0 

Vetenskap

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Pfizers VD: Vi vet inte hur länge tredje sprutan skyddar. Tredje spruta påstås ge ”rimligt skydd” mot omikron.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0