Här slår corona­polisen till mot pensionerade sjuksystern Margit, 76: "Det är tyranni!"

Publicerad 10 januari 2021 kl 19.30

Inrikes. Stockholmspolisen använde under lördagen våld för att skingra protester i centrala Stockholm inför att pandemilagen trädde i kraft idag. En av de demonstranter som myndigheten tog i med hårdhandskarna mot rejält var pensionerade 76-åriga sjuksköterskan Margit.
– Vi försökte kämpa för vår frihet, säger hon till Fria Tider i kväll.

Gilla artikeln på Facebook

76-åriga Margit Olofsdotter Järlebrandt är rejält omskakad såhär dagen efteråt. Under lördagen deltog hon tillsammans med bland andra väninnan och sjuksköterskan Marianne Liljeholm i en protest på Odenplan i centrala Stockholm mot den nya så kallade pandemilagen.

Runt halsen hade Margit hängt en protestlapp med texten: "Vi såg det komma. Diktaturen i vårt land Sverige". Den lilla skaran demonstranter drog snabbt till sig ordningsmaktens intresse.

– Fler och fler poliser kom, och fler och fler bilar, berättar Margit för Fria Tider.

– Sedan fick de väl order om att skingra folkmassan, konstaterar hon krasst.

I en video från händelsen som sprids i sociala medier syns hur ett flertal poliser börjar dra och slita i demonstranterna.

– Jag skrek: Sluta! Ni fäller mig! Jag kommer ramla! Men de bara fortsatte att dra, berättar Margit.

– Det var fruktansvärt Det var ett övergrepp. Vad gör ni? Försöker ni fälla en pensionär med rullator?

– Jag har fyra konstgjorda leder och utsliten rygg, det är därför jag har rullator. Jag har jobbat och slitit och betalat skatt i hela mitt liv och är fattigpensonär. Jag har jobbat i vården som sjuksköterska och tagit hand om andra i hela mitt liv.

Pernilla Rosengren jobbar även hon inom vården och blev vittne till polisens försök att skingra demonstranterna på Odenplan.

– Det är jag som skriker på filmen att de ska sluta, berättar hon för Fria Tider.

– Jag tycker det är fruktansvärt. Det är vidrigt. Det är sorgligt och hjärtskärande.

Anklagelsen: Utnyttjar pandemin
Uppemot ett 50-tal personer deltog under lördagen i protester på Odenplan, utanför riksdagshuset och utanför statsministerbostaden Sagerska huset. Läraren Maneka Helleberg deltog även hon i protesterna, men inte den på Odenplan.

Maneka berättar för Fria Tider att det var en spontan demonstration, efter en uppmaning på Facebook, och att ingen speciell organisation stod bakom den. Hon är själv initiativtagare till en rörelse som kallas People's court. Den menar att regeringen använder coronapandemin som svepskäl för att inskränka våra fri- och rättigheter.

– Det finns ingen vetenskaplig grund för att en lockdown har någon effekt på mortaliteten i covid, säger hon.

– Det här används bara för att ta bort våra fri- och rättigheter.

Istället förespråkar rörelsen att folk äter mer c- och d-vitamin för att stärka sitt immunförsvar och att läkemedlet hydroxiklorokin används för att behandla covid.

Efter gårdagens dust med polisen var Margit omskakad och bestämde sig för att åka hem direkt.

– Jag hade spaghetti i benen, berättar hon.

Hon befarar att om hon ramlat omkull, så hade hon brutit lårbenshalsen. Trots det tänker hon inte sluta demonstrera.

– Vi försökte kämpa för vår frihet, säger hon till Fria Tider.

– Så länge jag kan gå ska jag kämpa för mina barn och mina barnbarn, för det som händer är förfärligt i världen och i hela Sverige. Det är tyranni!

– Nu försöker de ta död på alla småföretagare, för de vill bara ha två klasser: En underklass och en klass som bestämmer över oss. Och är vi inte snälla så fryser bankerna våra konton så får vi svälta också, säger Margit Olofsdotter Järlebrandt.


Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

"Fertig? Jawohl!" Avspeglar starka banden mellan svenska kvällstidningen och naziregimen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Marine Le Pen utmanas från höger

TV-känd intellektuell går till val på att stoppa "befolkningsbytet". Nu väntas Éric Zemmour tar upp kampen om de franska högerväljarna.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.